avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituirea dosarului la parchet dupa 9 luni de zile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituirea dosarului la parchet dupa 9 luni de zile

as dori sa stiu daca judecatoarea de fond a decis trimitere dosarului inapoi la parchet la cerere avocatilor gasinduse unele nereguli in rechizitoriu ce se intampla cu cei retinuti timp de 9 luni de zile in arest preventiv daca judecatori de la curtea de apel sunt de acord cu decizia judecatoarei de fond ? ii pune liberi sau ii retin incontinuare? va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:11, 11 Mai 2012
Daca se va trimite dosarul inapoi la parchet inculpatii vor fi pusi in stare de libertate.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
ralukastrugaru a scris:

judecatoarea de fond a trimis dosaru inapoi la parchet ca sau gasit unele nereguli ,acum asteptam recursul dej au trecut 3 sap cum se procedeaza cu trimiterea dosarului se duce direct la procuratura fara sa mai treaca pe la curtea de apel? si pe ei fara sa-i scoata afara au deja 9 luni de zile de arest preventiv, noua av ne-a spus ca daca se intoarce dosaru la parchet ei vor fi pusi in libertate .nici judiciaru nu s-a mai tinut ca nu e dosaru .va rog sa ma luminati si pe mine cu niste raspunsuri ,multumesc

patrascu razvan a scris:

Incercati sa detaliati situatia.

este un caz de inselaciune au fost arestati 22 de insi in primele 2 luni au iesit 14 si-au ramas 8 .cei 8 sunt inca in arest preventiv pe rahova dupa 9 luni de zile .la ultimul termen de judecata s-a discutat trimiterea dosarului inapoi la parchet pt unele nereguli gasite .judecatoarea de fond a fost de acord cu av si a restitiut dosarul catre parchet propunindui pe cei 8 si pentru eliberare pe control judiciar ,ei mai fiind pusi liberi de fiecare data de judecatoarea de fond la fiecare termen care l-au avut acum sunt 2 sap de cand jud s-a pronuntat pt trimiterea dosarului inapoi si inca nu s-a decis nimic av mi-a spus ca dosarul este la parchet .intrebarea mea este de ce nu i-a pus liberi daca dosarul s-a intors la parchet avand in vedere ca au depasit cele 180 de zile de arest preventiv.au art 215 ali 1si 3 .ce se intampla ? cum se procedeaza? multumesc
La aceasta intrebare va poate raspunde doar avocatul dvs. deoarece trebuia sa fie pusi in stare de libertate.
Probabil ca nu s-a judecat inca recursul.
pana acum nu s-a facut recurs au trecut 2 sap de cand a dat jud dosaru si acum e la parchet ,in cat timp se decide parchetul sa faca recurs ? nu au si ei o limita de timp ?

Alte discuții în legătură

Sase luni arest preventiv ralukastrugaru ralukastrugaru sotul meu pe 30 01 face sase luni de arest preventiv ,in tot acest timp n-a fost chemat la audieri e posibil sa-l cheme de acum pana pe 30 ? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Mentinerea arestarii preventive de catre curtea de apel ralukastrugaru ralukastrugaru pe data de 22 05 trebuia sa se tina la curtea de apel recursul la restituirea dosarului inapoi la parchet ,s-a aminat inca o luna cazul cu dosarul dar in schim ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)