pe data de 22 05 trebuia sa se tina la curtea de apel recursul la restituirea dosarului inapoi la parchet ,s-a aminat inca o luna cazul cu dosarul dar in schim s-a judecat mentinerea de arestare preventiva direct de curtea de apel fara sa se judece intai de instanta de fond si le-a prelungit 60 de zile fara drept de recurs spuneti-mi daca exista vre-o cale de atac ? mentionez ca pe data de 24 05 le expira mandatul.avocatii au spus instantei ca nu e legal ce face iar instanta a zis ca este o situatie atipica .e corect asa? va multumesc
Nu este nimic anormal este vorba de mandatul de arestare dat in cursul judecatii,nu in faza de urmarire penala cand este limitat la 30 de zile.
ART. 160^b
Verificări privind arestarea inculpatului în cursul judecăţii
În cursul judecăţii, instanţa verifică periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, legalitatea şi temeinicia arestării preventive.
nu ma deranzeaja ca le-a dat 60 de zile ci ca le-a dat direct curtea de apel fara sa-i judece instanta de fond fara drept de recurs spunand ca-i o situatie atipica
Stimata doamna eu am incercat sa raspund din ce am presupus,daca nu am toate detaliile cazului nu pot sa va dau o opinie pertinenta,trebuie sa intelegeti ca opiniile pe care le primiti sant in concordanta cu detaliile pe care le oferiti..
Alte discuții în legătură
Mandat arestare
Gabitza87
Buna seara.
Prietenul meu este arestat si judecatoria i-a mentinut mandatul pt inca 60 zile,noi am facut recurs iar solutia la recurs a fost acesta: ... (vezi toată discuția)