avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Zarif

Activitate Zarif

Multumesc de raspuns. Dar nu ati raspuns exact pe intrebarile formulate de mine. Ceea ce mi-ati spus dvs ctiam deja.
Buna ziua. Mentionez ca am divortat dupa noul cod in 2011 si s-a stabilit de comun acord cu tatal o pensie de 150 eur/luna. Mentionez ca de 3 luni, din motive invocate numai de dansul,tatal nu i-a mai platit pensie minorei cu mentiunea sa i-l dau in judecata ca oricum nu voi obtine nimic.
Cunosc orasul, locul de munca si domiciliul stabil al acestuia din Norvegia, dar nu am dovada salariului lui care stiu ca e undeva la 3000 eur.
Intrebarea e:
1) il pot actiona/executa cu un avocat direct din Norvegia pe veniturile realizate acolo, fara sa deschid un alt proces in Romania si sa am un titlu executoriu si o sentinta definitiva si irevocabila(in Romania) pentru neplata pensiei si/sau marirea acesteia eventual?! Mentionez ca am o sentinta de la divort in baza careia s-a stabilit de comun acord doar pensia de 150 eur, pe care dupa 2 ani nu o mai respecta.
2) plangerea penala pentru neplata pensiei o pot formula la sediul paratului, direct in Norvegia sau la sediul minorului in Romania?!