avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara minor. Tatal cu drept de munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara minor. Tatal cu drept de munca in Norvegia

Buna ziua. Mentionez ca am divortat dupa noul cod in 2011 si s-a stabilit de comun acord cu tatal o pensie de 150 eur/luna. Mentionez ca de 3 luni, din motive invocate numai de dansul,tatal nu i-a mai platit pensie minorei cu mentiunea sa i-l dau in judecata ca oricum nu voi obtine nimic.
Cunosc orasul, locul de munca si domiciliul stabil al acestuia din Norvegia, dar nu am dovada salariului lui care stiu ca e undeva la 3000 eur.
Intrebarea e:
1) il pot actiona/executa cu un avocat direct din Norvegia pe veniturile realizate acolo, fara sa deschid un alt proces in Romania si sa am un titlu executoriu si o sentinta definitiva si irevocabila(in Romania) pentru neplata pensiei si/sau marirea acesteia eventual?! Mentionez ca am o sentinta de la divort in baza careia s-a stabilit de comun acord doar pensia de 150 eur, pe care dupa 2 ani nu o mai respecta.
2) plangerea penala pentru neplata pensiei o pot formula la sediul paratului, direct in Norvegia sau la sediul minorului in Romania?!
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
Zarif, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:32, 31 Iulie 2014
aveti mai multe solutii:
1. Plangere penala pentru abandon de familie.
- in urma solutionarii plangerii, va fi condamnat si se cere si plata pensiei retroactiv- de cand nu a mai platit-o.
2. Cereti majorarea pensiei alimentare la un sfert din veniturile sale - mai mult de 150 de euro!!

toate procesele se vor face in Romania la domiciliul minorului. Daca tatal are venituri din munca legale se pot executa silit prin poprire. Oricum banuiesc ca el inca are domiciliul- din buletin in Romania.
Daca doriti mai multe informatii, ma puteti contacta printr-un mesaj privat.
Multumesc de raspuns. Dar nu ati raspuns exact pe intrebarile formulate de mine. Ceea ce mi-ati spus dvs ctiam deja.
Apelaţi cu încredere la adresa de mai jos:

Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară

Serviciul cooperare judiciară internaţională în materie civilă şi comercială

OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL NUMÃR NOTIFICARE 123

email ddit@just.ro Fax 0372041079,

site internet www.just.ro, Cooperare judiciară internaţională


Tel. 0372041218, Fax 0372041079,


Este o direcţie din Ministerul Justiţiei care se ocupă , la nivel instituţional, de respectarea hotărârilor judecătoreşti române în ţările partenere.

În urmă cu cca 2 ani, erau foarte cooperanţi şi prompţi.
Asta doar pentru hotărârea veche, cea cu 150 eur lunar
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
Martonze, utilizator
sunteti cetateni romani. Banuiesc ca domiciliul - cel din buletin al fostului sot este tot in Romania. parerea mea este ca procesul privind majorarea pensiei alimentare se va introduce la instanta de la domiciliul minorului indreptatit la pensie, deci in Romania. Ulterior aceasta noua sentinta se poate pune in executare, probabil si prin Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară Serviciul cooperare judiciară internaţională în materie civilă şi comercială
cu datele de mai sus. Altfel spus , parerea mea este ca nu puteti actiona in Norvegia, ci doar in Romania. Iar la intrebarea 2 am raspuns: plangerea penala se va introduce tot in Romania
Daca a inceput sa lucreze in Norvegia dupa ce ati stabilit pensia puteti deschide proces si sa cereti majorarea pensiei.
Si plangerea la politie se poate face dar ar fi de preferat sa obtineti mai multi bani daca tot e deranj cu obtinerea pensiei de 150 lei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pensie de întreținere: cum pot obține cuantumul raportat la veniturile din acest moment? de șase luni lucrează în străinătate, dar plătește suma stabilită acum un an Maki4 Maki4 Am o sentinta prin care s-a dispus ca tatal copiilor sa plateasca o pensie in cuatum de 1/4 din veniturile acestuia, iar acesta plateste o pensie in suma fixa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor elena_1895 elena_1895 Mi s-a incredintat spre crestere si ingrijire minorul rezultat n urma casatoriei. Tatal sau a fost obligat la plata pensiei alimentare. Minorul are acum 17 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare astoret99 astoret99 Buna ziua. Am si eu nevoie de o informatie. Am divortat de sotul meu in anul 2006 . In sentinta judecatoreasca ramasa definitiva copilul mi-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)