avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna ziua. Am si eu nevoie de o informatie. Am divortat de sotul meu in anul 2006 . In sentinta judecatoreasca ramasa definitiva copilul mi-a fost incredintat mie , tatal fiind obligat la plata unei pensii alimentare. Pana in anul 2010, cat de cat a mai platit pensia alimentara ....o luna da doua nu.....Din anul 2010 nu a mai platit deloc doar cand si cand cheama copilul la el si ii da niste bani de buzunar. Am inteles ca ii pot face plangere penala pentru neplata pensiei alimentare. Intrebarea mea este : daca ii fac aceasta plangere penala pot cere si recalcularea pensiei sau trebuie sa fac prin judecatorie atat pentru neplata cat si pentru recalculare?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:17, 7 Septembrie 2016
1.Puteţi face plângere penală pentru neplata pensiei de intreţinere, dar cu plângerea nu veţi recupera banii copilului
2.Puteţi pune în executare sentinţa din 2006, puteţi primi restanţa doar pe ultimii 3 ani, fiindcă restul s-a prescris.
3.Pentru majorarea pensiei, trebuie să iniţiaţi o acţiune în instanţă, pensia recalculată o va datora de la data introducerii cererii de majorare a pensiei de intreţinere.

Observaţii:
-Dacă nu are venituri legale sau proprietăţi, executorul judecătoresc nu are ce executa
-Recalcularea după noul salariu minim pe economie (dacă domnul nu are venituri) o va face instanţa, dar , la fel, dacă nu lucrează legal, nu va plăti
-Cu plângerea penală, nu rezolvaţi nimic, fiindcă trebuie să demonstraţi că tata cu reavoinţă nu plăteşte pensia alimentară. Iarăşi, dacă nu lucrează legal, nu există reauavoinţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasare urmarire penala pensie de intretinere ContSters332948 ContSters332948 Buna ziua,va rog frumos daca se poate sa trimiteti raspuns la urmatoarea intrebare; Este posibil clasarea si scoaterea de sub urmarire penala pentru o ... (vezi toată discuția)
Cum il pot face pe fostul sot sa nu paraseasca tara avand in vedere ca nu vrea sa plateasca pensia alimentara si fuge? marinela0488 marinela0488 fostul sot nu a platit niciun ban din pensia alimentara a copilului de la data introducerii actiunii si pana in prezent si vrea sa fuga din tara vinerea asta. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru neplata pensiei alimentare valentinadana valentinadana Buna ziua, am nevoie de ajutor, vreau sa fac o plangere penala pentru neplata pensiei alimentare impotriva tatalui copilului meu (copilul are varsta de 8 ani), ... (vezi toată discuția)