avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum il pot face pe fostul sot sa nu paraseasca tara ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum il pot face pe fostul sot sa nu paraseasca tara avand in vedere ca nu vrea sa plateasca pensia alimentara si fuge?

fostul sot nu a platit niciun ban din pensia alimentara a copilului de la data introducerii actiunii si pana in prezent si vrea sa fuga din tara vinerea asta. Ce pot face? executarea silita am facuto saptamana trecuta si plangere penala. Nu am primit niciun raspuns deocamdata. Nu cred ca mai figureaza pe undeva cu loc de munca fostuul sot, iar bunuri nu are. Cum pot opri plecarea lui din tara?
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 18:49, 15 Septembrie 2013
Nu puteti face nimic pentru a-l impiedica sa plece din tara.
Singurele proceduri sunt executarea silita si plangerea penala pe care inteleg ca le-ati demarat deja.
Acestea sunt proceduri de durata, nu puteti primi rezolvare intr-o saptamana.
Nicicum nu-l puteti opri; daca nu plateste trebuie sa demonstrati ca are reavointa, dar daca nu are venituri, nu e de reacredinta.
Asa sunt majoritatea tatilor care au obligatia de a plati pensie alimentara, isi ascund veniturile.
Executorul va face un dosar si atat, ii platiti prestatia si se va recupera de la fostul sot cand va avea venituri legale.
La plangerea de la Politie veti primi raspuns in functie de cum va fi gasit domnul sa dea declaratie, daca-i dovediti reauavointa, adica daca este angajat legal si totusi, nu va plateste.
Doamna, si daca l-ati lega cu lanturi de stalpul casei, ca sa nu plece, nimeni nu-l poate obliga sa munceasca, munca e un drept, nu o obligatie.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
Martonze, utilizator
Da, nu aveti ce sa faceti.
Poate pleca din tara fara probleme.
va multumesc am facut deja la executor au inceput demersurile nu am primit nici un raspuns
parerea mea mai ales daca nu are un venit legal est sa uita-ti de toata treaba caci veti duce cel mai probabl o lupta cu moril de vant incercati totusi ce alocatii se pot acroda pentru mama singura adica familie monoparentala de asemenea daca lucrati beneficiati de deducere pe impozit deoarece aveti o persoana in intretinere respectiv copilul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara karamell karamell Buna ziua! Revin cu o problema mai veche,si anume neplata pensiei alimentare de catre fostul sot. Sunt deja trei luni de cand nu am mai primit niciun ban,asta ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare astoret99 astoret99 Buna ziua. Am si eu nevoie de o informatie. Am divortat de sotul meu in anul 2006 . In sentinta judecatoreasca ramasa definitiva copilul mi-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara alex201888 alex201888 Buna ziua, intreb pentru o prietena: are vreo posibilitate sa obtina pensie alimentara de la fostul concubin, care nu a muncit cu carte de munca niciodata, si ... (vezi toată discuția)