avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua!
Revin cu o problema mai veche,si anume neplata pensiei alimentare de catre fostul sot. Sunt deja trei luni de cand nu am mai primit niciun ban,asta insemnand drepturile copilului incepand cu luna martie si pana in prezent.Fostul sot nu mai lucreaza,dar detine o stana de oi printrun proiect cu agricultura de subzistenta..Am urmat sfaturile primite de la dvs si m-am adresat unui executor judacatoresc.Termenul de prezentare este luni,28.07.2014,insa nu am primit niciun ban de la tatal copilului pana acum.
Intrebarile mele sunt:
1. Cum procedez daca nici luni nu primesc banii ce i se cuvin copilului?(mentionez ca deschiderea unui proces o exclud pe moment din motive financiare).
2. Pot recupera de la fostul sot taxa de executor?(dat fiind faptul ca din cauza lui am initiat actiunea).
Va multumesc anticipat. Numai bine!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:50, 26 Iulie 2014
1.Dacă până luni nu primiţi banii, depuneţi plângerea penală pentru neplata pensiei alimentare
2.Dacă domnul demonstrează că nu are venituri-stâna putea să-i producă chiar şi pierderi-rămâneţi cu banii daţi la executor, că "de unde nu e , nici Dumnezeu nu cere".
Va multumesc pt raspuns.Concluzia ar fi ca...legea e lege,dar nu se aplica.Eu stiam asa:ai-nu ai serviciu,,trebuie sa platesti un sfert din salariul minim pe economie.... Ma invart in cerc,iar drepturile copilului meu nu le pot obtine nicicum...
Teoretic, cei care nu plătesc pensia alimentară cu reacredinţă, reacredinţa pe care tot dvs. trebuie să o dovediţi, sunt pasibili de puşcărie(legea dă această posibilitate, dar nu am auzit ca cineva să şi fie condamnat pentru asta); şi copilul dvs. ce ar câştiga dacă tatăl său ar face puşcărie? doar că are tată puşcăriaş...
Dacă nu are proprietăţi şi nici venit, nu mai cheltuiţi cu procese şi cu executori, rămâneţi cu nervii, banii şi timpul pierdut.
Mai fac niste precizari si cu asta am incheiat: are o garsoniera pe care o are inchiriat, are masina...animale...deci?? Asta nu ar insemna ca poate plati pensie dar nu vrea?!
Ba da, astea demonstrează reua sa voinţă.
Executorul angajat de dvs. trebuie să facă demersurile privind valorificarea bunurilor domnului pentru plata datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum il pot face pe fostul sot sa nu paraseasca tara avand in vedere ca nu vrea sa plateasca pensia alimentara si fuge? marinela0488 marinela0488 fostul sot nu a platit niciun ban din pensia alimentara a copilului de la data introducerii actiunii si pana in prezent si vrea sa fuga din tara vinerea asta. ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- neplata pensie alina_20 alina_20 Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti Andreea820 Andreea820 Buna seara!As dori sa va impartasesc putin din experienta traita si decizia pe care am luat-o in urma consultarii cu sotul si copilul.Sunt divortata de 8 ... (vezi toată discuția)