Azi am avut procesul.Toate aceste legi mentionate mai sus au fost abrogate.Presedintele instantei a spus ca se poate introduce actiune de tagada paternitatii oricand: NCC actualizat 2012 cu trimitere lg 287/2009 cu trimitere lg 71/2011 art 47.
Deci, concret ce pot face? Multumesc pt. raspuns
Nu stiu daca vei citi acest mesaj, dar iti spun din propie experienta: nu se merta sa te lupti cu un"nimeni" care nu a fost in stare sa-si recunoasca fetita.Vei avra numai neplaceri si suferinta. Eu m-amt trezit ca dupa 21 de ani fostul sot sa ma dea in judecata ca el nu e tatal copilului. Asa ca...mai gandestete
Va multumesc pt raspuns
Deci din cate inteleg voi avea sorti de izbanda, dar situatia financiara nu-mi permite sa-mi angajez avocat. Sper sa ma descurc in instanta singura. V-a trebui sa formulez intampinare?
Buna seara,
Sunt o mamica f suparata
Am fost casatorita in perioada 1989 - 2004 iar in 1992 am fost binecuvantati cu un baiat.
Dupa 21 de ani tatal lui ne cheama in instanta pt tagada paternitatii. Am consultat un avocat cu privire la invocarea exceptiei tardivitatii ,dar mi s-a spus ca nu se rezolva asa deoarece tatal poate sa invoce oricand tagada paternitatii.
Si totusi DCCnr.755/24 06 2008 spune"Dispozitiile art. II din Legea nr. 288/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 4/1953 - Codul familiei nu se aplica retroactiv. Va rog sa-mi spuneti in aceasta situatie ce este de facut.
Va multumesc pt. intelegere.
multumesc pt raspuns, ideea este ca nu imi e frica de testul ADN dar nu mai vreau sa-mi tracasez baiatul, are totusi areoape 21 de ani
e satul de cate procese am avut cu tatal
va trebui sa fac o intampinare?
precizare: casatorita 1989 - 2004
Buna ziua
Sunt f nedumerita. cpoil nascut in timpul casatoriei [ 1989-2004} in 20 04 1992 iar tatal ne da in judecata pt ca a descoperit el ca de fapt nu e tatal copilului. este corect dpdv juridic? care sunt sansele mele fara sa fac testul ADN? Ce trebuie sa fac eu in aceasta situatie?