In cuprinsul contractului colectiv de munca aplicabil la nivel de unitate se specifica faptul ca salariata care a intrerupt concediul legal pentru cresterea si ingrijirerea copilului in varsta de pana la 2 ani beneficiaza de reducerea programului de lucru cu 2 ore.
Va multumesc pentru raspuns.
Avand in vedere ca cererea adresata angajatorului a fost respinsa, as dori sa stiu care sunt demersurile necesare pentru a obtine program redus cu 2 ore pana la implinirea varstei cu 2 ani a copilului.
Am nascut in luna martie 2012 si am solicitat concediu de 1 an pentru cresterea copilului. Dupa revenirea la locul de munca beneficiez de program redus de 6 ore pe zi pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, in conformitate cu art. 17 alin. (1) din CCMUN, avand in vedere ca in cuprinsul contractului colectiv de munca aplicabil la nivel de unitate exista o asemenea prevedere?
Mentionez ca am facut cerere catre angajator, care nu a fost aprobata, invocandu-se faptul ca am optat pentru CCC pana la un an. Daca as fi optat pentru doi ani si m-as fi intors mai devreme la serviciu as fi beneficiat de program redus cu 2 ore.