Am nascut in luna martie 2012 si am solicitat concediu de 1 an pentru cresterea copilului. Dupa revenirea la locul de munca beneficiez de program redus de 6 ore pe zi pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, in conformitate cu art. 17 alin. (1) din CCMUN, avand in vedere ca in cuprinsul contractului colectiv de munca aplicabil la nivel de unitate exista o asemenea prevedere?
Mentionez ca am facut cerere catre angajator, care nu a fost aprobata, invocandu-se faptul ca am optat pentru CCC pana la un an. Daca as fi optat pentru doi ani si m-as fi intors mai devreme la serviciu as fi beneficiat de program redus cu 2 ore.
Avand in vedere ca in cuprinsul contractului colectiv de munca aplicabil la nivel de unitate exista o asemenea prevedere, angajatorul este obligat s-o respecte.
Va multumesc pentru raspuns.
Avand in vedere ca cererea adresata angajatorului a fost respinsa, as dori sa stiu care sunt demersurile necesare pentru a obtine program redus cu 2 ore pana la implinirea varstei cu 2 ani a copilului.
In cuprinsul contractului colectiv de munca aplicabil la nivel de unitate se specifica faptul ca salariata care a intrerupt concediul legal pentru cresterea si ingrijirerea copilului in varsta de pana la 2 ani beneficiaza de reducerea programului de lucru cu 2 ore.
Nerespectarea clauzelor c.c.m. poate face obiectul unei sesizarii la ITM si/sau obiectul unei actiuni in instanta ... aveti grija ca termenul de prescriptie al dreptului la actiune este de 6 luni de la data revenirii din CCC.
Program redus pt mame
catula
Buna seara,
Am nascut in 2013 si am optat pt concediu de 1an si urmeaza ca in februarie 2014 sa ma intorc la servici (la 9 luni ), vreau sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)