In ce conditii se poate refinanta un credit luat pe persoana juridica (SRL), garantat cu imobilul proprietatea administratorului unic, printr-un alt imprumut de nevoi personale garantat cu ac. ipoteca si contractat pe persoana fizica (administratorul SRL-ului)? Ce acte/formalitati trebuie indeplinite?
Un director CA (caruia i s-au delegat anumite atributii de catre CA) si care nu are calitatea de administrator - membru CA, poate incheia contract de munca cu societatea sau trebuie incheiat tot un contract de mandat?
Se poate semna de catre administrator-asociat unic (fara studii superioare economice) bilantul anual al unui srl fara activitate si fara angajati? Pana cand trebuie facut bilantul si cum/unde se depune?
Buna ziua,
- Care este termenul limita pentru depunerea formularului 010 atunci cand scoti contributiile pe salarii;
- daca nu mai am agajati ar trebui totusi sa depun d112 pe zero?
- avand in vedere ca inca nu am inceput activitatea, cat timp pot depune declaratiile pe zero, fara a se declara inactivitatea firmei?
buna ziua, am infiintat de catve luni un srl-d, deocamdata am depus toate declaratiile pe zero pentru ca nu am inceput activitatea, doresc sa desfasor o activitate de comert online cu imbracaminte si accesorii luate in strainatate. Problema este ca atunci cand am dat comanda si am platit prima marfa am facut-o pe persoana fizica si factura a venit tot pe numele meu (mentionez ca sunt asociat unic si admninistatorul srl-ului). Momentan fac doar publicitate pe paginile de socializare, nu am creat inca magazinul virtual. La ce riscuri ma supun daca vand aceasta marfa ca persoana fizica, fara factura/chitanta? ce sanse sunt sa primesc vreo amenda sau sa fiu acuzata de evaziune?
multumesc pentru raspuns dl Neagu.
Va rog sa-mi spuneti:
- care este termenul limita pentru depunerea formularului 010 atunci cand scoti contributiile pe salarii;
- daca nu mai am agajati ar trebui totusi sa depun d112 pe zero?
- avand in vedere ca inca nu am inceput activitatea, cat timp pot depune declaratiile pe zero, fara a se declara inactivitatea firmei?
In urma modificarilor legislative din 2013, am incetat contractul de munca al singurului angajat al unui srl (incheiat initial pentru a respecta conditia pastrarii statutului de microintreprindere, aceea de a angaja minim 1 salariat in 60 de zile de la infiintare). In afara modificarilor din revisal si trimiterea registrului cu modificari la itm, trebuie sa depun vreo declaratie la fisc prin care anunt ca nu mai am angajati (ex. d100?)