Pai toate definitiile si cam tot ce am scris este luat din manual pt ca am avut voie cu cartile deschise si ʻʻevaluareaʻʻ a fost una pe caiete, dar dupa cum am aflat saptamana asta (ne-a spus profesoara) notele au fost date pe caiete. Iar daca toata lumea a luat 10 fara ca macar sa le verifice caietele, mie mi se pare corect sa iau aceiasi nota. Oricum, s-a intamplat de mult timp. Se poate inchide.
Pai intrebarile erau simple, si am raspuns corect, adica am o colega in clasa care citeste pe litere si nu stie sa scrie, si a luat 10, iar eu, care am raspuns la intrebari corect, si stiu asta deoarece am avut voie cu carti deschise si evaluarea a fost pe caiete ( care, CULMEA, ne cereau sa raspundem la intrebarile:
1."Ce este dreptatea si cum se infaptuieste ea?" la care eu am raspuns "Dreptatea inseamna impartirea dreapta a bunurilor si asigurarea de sanse egale pt toti membrii societatii; repararea nedreptatilor comise; respectarea si aplicarea corecta a legilor.Aceasta este aparata si infaptuita prin justitie",
2."Stabiliti ce este drept si ce nu este nedrept: a) Pt a-i motiva pe elevi sa invete si a-i recompensa pe cei care au note mai mari, Consiliul de administ. al Scolii nr. 5 a hotarat ca numai elevii cu medii de 9 si 10 sa aiba acces la calculatoarele din laboratorul de informatica" -nedrept ; b) "Din neatentie, Roxana i-a spart ochelarii Alinei. Acum ea trebuie sa-i plateasca Alinei o pereche de ochelari noi" -drept; c) "De dimineata, in autobuz, controlorul de bilete i-a dat Mihaelei amenda. Ea are abonament, dar l-a uitat acasa" -drept
3. "Sa presupunem ca vi s-a furat bicicleta. Ce faceti in aceasta situatie? Care sunt autoritatile la care veti apela si cum vi se va face dreptate?" -In aceasta situatie as apela la autoritatile publice din orasul meu. Politia v-a demara o ancheta pt. gasirea si sanctionarea infractorului.
4. "Domnul Georgescu este acuzat ca a accidentat grav o persoana pe trecerea de pietoni. Ce drepturi are el in aceasta situatie?" -Acesta are dreptul la un avocat. Se va prezenta in instanta unde isi va spune si varianta sa. Pe baza celor spuse, judecatorul va hotari daca si cum va fii sanctionat
5.Este corect ca o pers. vinovata de incalcarea legii sa aiba drepturi care ii sunt garantate prin lege? Explicati!-Da, este corect deoarece fiecare pers. are drepturi egale ).
Poate nu meritam eu 10, dar nici 6... Chiar maine am ora de civica cu acea profesoara.
Nu, eu ma comport exemplar, niciodata nu i-am raspuns unui/unei profesor/profesoare, niciodata nu am chiulit de la ore, la fiecare ora scriu ce preda profesorul/profesoara ( daca preda ).
Buna ziua! Sunt nou pe forum asa ca nu am stiut unde sa pun intrebarea:
Sunt in clasa a 8 a, anul trecut in clasa a 7 a am avut o profesoara de civica extraordinara, ne dadea lectia pe intelesul nostru, dar in a 8 a s-a schimbat pe motivul ca "au fost niste neintelegeri". Acum, profa noua ( care vorbeste la telefon in fiecarea ora, si ne pune sa facem lectia din carte singuri, clar toti avem lectiile diferite ) m-a "ascultat" sem trecut, mi-a pus 3 intrebari la care am raspuns corect si mi-a dat 7. Acum 2 saptamani ne-a dat o evaluare de facut, am facut-o perfect, pe finalul orei o colega s-a dus cu caietul la profa pt evaluare, m-am dus si eu, dar pe mine m-a trimis la loc. Martea trecuta am reusit sa ajung cu caietul la ea, si... surpriza! Am luat 6 pe motiv ca nu aveam coperta la caiet ( nota nu se da pe infatisarea caietului, de la 10 la 6 sunt 4 puncte, macar daca scadea MAXIM 2 puncte ). Ce as putea face? Eu as vrea sa fac o cerere pt schimbarea ei sau asa ceva.
Multumesc anticipat!