Buna ziua! Sunt nou pe forum asa ca nu am stiut unde sa pun intrebarea:
Sunt in clasa a 8 a, anul trecut in clasa a 7 a am avut o profesoara de civica extraordinara, ne dadea lectia pe intelesul nostru, dar in a 8 a s-a schimbat pe motivul ca "au fost niste neintelegeri". Acum, profa noua ( care vorbeste la telefon in fiecarea ora, si ne pune sa facem lectia din carte singuri, clar toti avem lectiile diferite ) m-a "ascultat" sem trecut, mi-a pus 3 intrebari la care am raspuns corect si mi-a dat 7. Acum 2 saptamani ne-a dat o evaluare de facut, am facut-o perfect, pe finalul orei o colega s-a dus cu caietul la profa pt evaluare, m-am dus si eu, dar pe mine m-a trimis la loc. Martea trecuta am reusit sa ajung cu caietul la ea, si... surpriza! Am luat 6 pe motiv ca nu aveam coperta la caiet ( nota nu se da pe infatisarea caietului, de la 10 la 6 sunt 4 puncte, macar daca scadea MAXIM 2 puncte ). Ce as putea face? Eu as vrea sa fac o cerere pt schimbarea ei sau asa ceva.
Multumesc anticipat!
Faceti o cerere catre conducerea unitatii de invatamant, in care explicati situatia dumneavoastra si solicitati si reevaluarea lucrarilor redactate de catre dumneavoastra.
Da, incercati sa va adresati conducerii scolii pentru a se face ceva.
Puteti sesiza si Ministerul Invatamantului daca considerati ca va discrimineaza sau / si ca nu isi face treaba in mod corespunzator.
Nu, eu ma comport exemplar, niciodata nu i-am raspuns unui/unei profesor/profesoare, niciodata nu am chiulit de la ore, la fiecare ora scriu ce preda profesorul/profesoara ( daca preda ).
Eu mi-as lua parintele de mana si as ruga-o pe profesoara sa imi explice cum anume intocmeste itemii pentru evaluare.
Este posibil si sa nu vorbiti aceeasi limba. Solicita-i precizari inainte de a rezolva. Daca nu-ti raspunde, nu-ti explica si nu gasesti in carte raspunsurile la intrebari, atunci vorbiti cu dirigintele si vedeti ce e de facut.
Succes!