Stiti expresia " pana la Dumnezeu , te mananca toti sfintii"; am mers la banca insa tot ce am putut face a fost sa depunem o cerere in acest sens, pentru ca pe moment nu am realizat, am trecut dupa doua zile sa cer un numar de inregistrare....ce crede-ti, cererea era inca acolo, fara nr de inregistrare.....asa inteleg unii functionari sa raspunda solicitarilor/nevoilor cliemtilor.
Poate nu am fost inteles corect; titularul contractului de credit este doamna, eu, ca si sot la vremea contractarii am fost trecut in contract ca si coplatitor , in cazul in care nu plateste ea i-mi revine mie sarcina de a plati;
Conform aplicarii obtinerii unui credit de nevoi personale, casatorit fiind, indiferent pe care dintre soti se face contractul, ca si titular, celalat este co-platitor in cadrul aceluiasi contract, semnand langa titularul contractului; prin aceasta, banca i-si ia o masura de precautie ca in situatia in care titularul de contract nu achita , sa poata trage la raspundere pe co-platitor.
Revin asupra celor relatate:
Titular credit -sotia; co-platitor in cadrul aceluiasi contract, eu; ea, rau-platnica, eu, se poate dovedi cu chitanntele de depunere-corect, luna de luna insa pentru 50% din valoarea ratei lunare......intrebarea finala- cum si ce pot face ca pe mai departe sa devin titular fara amestecul sotiei pe jumatatea de credit ramasa de platit, in functie de posibilitatile mele , iar pentru cealalta jumatate -ea.....fara a mai exista vre-un amestec intre noi, fara a mai fi tras la raspundere de catre banca unul pentru necorectitudinea celuilalt.....?!
Da, creditul a fost prelungit /reesalonat ca urmare a neplatii tot de catre doamna; interesul meu e acela de a nu mai fi co partas la acelasi credit cu doamna ci titular pe jumatate din valoarea ramasa de plata , conform cererii depuse la unitatea bancara respectiva. In caz contrar doream sa stiu ce pot face si cum trebuie actionat in instanta pentru a obtine separarea creditului fata de doamna , fara a mai depinde de plata sau neplata din partea acesteia.
Nu cred ca un mediator poate solutiona ceea ce doresc si anume separarea creditului ramas , fiecare la randul sau raspunzator pentru plata sau neplata ratelor. Intrebarea mea era , daca unitatea bancara nu va da curs cererii de separare a creditului, interesul lor fiind acela de a-si recupera banii indiferent cine va plati, ce pot face , cum pot actiona in instanta in vederea rezolvarii problemei?!
Buna seara,
Numele meu este Marian, si va cer sfatul in legatura cu un credit de nevoi personale, incheiat de sotie in urma cu 4 ani (pe 10 ani), in care eu sunt denumit ca si imprumutat solidar(conform denumirii din contract) .Deoarece in casnicie au intervenit unele probleme, am depus actele de divort. O prima infatisare a avut loc urmand a se incheia la a doua. Din aceasta relatie, au rezultat un copil in varsta de 13 ani si un contract de credit incheiat de sotie.Ca si partaj nu avem mare lucru, deoarece nu avem acte pe nimic;fizic, am echipat/ mobilat doua locuinte una pusa la dispozitie de parintii ei , unde am locuit in prima parte a casatoriei, a doua de parintii mei unde locuim in prezent . Conform intelegerii dintre noi (soti) urma sa platim cate jumatate din valoarea ratei lunare. O perioada a functionat, a urmat doua situatii in care sotia nu a mai platit partea ei de rata la timp , lucru ce a dus la prelungirea contractului, chiar daca eu luna de luna am platit partea mea . In situatia data, am reusit sa o conving sa depunem de comun acord o cerere la banca pentru a separa restul de credit in doua parti egale, pe numele fiecaruia, chiar daca in momentul de fata ea nu a mai platit partea ei de rata de aproape 4luni si nici nu intentioneaza a o face prea curand. Pana la o solutionare din partea bancii, avand in vedere ca la inceputul lui martie va fi a doua infatisare pentru divort, cum ma sfatuiti sa procedez pentru a pune punct acestei nereusite in viata. Este necesar sa deschid o alta actiune in instanta?! , pun aceasta intrebare intrucat angajatii bancii unde am depus cererea spun ca interesul bancii este de a recupera banii si mai putin i-i intereseaza de la cine - de la ea ca si titular de contract sau de la mine ca si imprumutat solidar(sot la momentul incheierii contractului).
Va rog a ma ajuta !!!.