avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Activitate bororo

Activitate bororo

Multumesc de raspuns. Probabil ca asta voi face, desi o amenda acordata producatorului nu ma ajuta practic cu nimic, eu tot cu produsul defect si fara posibilitatea de a-l inlocui raman.
Vorbeam de durata medie pentru ca am vazut ca in lege (OUG 21/1992, actualizata in 2008) se specifica la art. 10 dreptul consumatorilor:

e) de a li se asigura service-ul necesar şi piese de schimb pe toată durata medie de utilizare a produsului, stabilită în documentele tehnice normative sau declarată de către producător ori convenită de părţi;

Durata specificata in certificatul de garantie este de 8 ani si nu este depasita. Daca producatorul nu respecta aceasta obligatie ce se intampla ?

Multumesc
Am o intrebare legata de dreptul si protectia consumatorilor. In cazul in care am un produs electrocasnic iesit din garantie dar aflat inca in perioada medie de utilizare a produsului (cumparat de 6 ani, durata medie specificata in certificatul de garantie este de 8 ani), la care s-a defectat o piesa, iar producatorul imi spune ca nu se mai fabrica acea piesa si nu au cum sa o inlocuiasca, ce drepturi am eu ca si consumator? Pot solicita inlocuirea gratuita a produsului cu unul echivalent, nou ?
Este vorba de un frigider cu o valoare de achizite de 2100 RON, deci nu e ceva ieftin si usor de inlocuit, financiar vorbind (inlocuirea piesei respective ar fi costat undeva la 300-400 RON).

Multumesc