Parere despre situatia "cosmintatic"
Nu sunt implicat in fapte atat de grave pentru un copil, insa din rezumatul facut la adresa comentariului tau, realizez ca nu te intereseaza apropierea copilului , ci aplicarea pedepselor privind pe mama aceluias copilas, respectiv fosta sotie. Daca ai fi avut un interes maxim asupra copilului, nu asta v-ar fi fost reactia...plangeri, instante, executori.
Parerea mea personala este ca trebuie sa lucrezi altfel( trebuie lucrat la copil), nu prin modalitatile pe care le-ai pus in practica. In viata nu totul se rezuma la bani. Aveti o situatie atat de precara incat v-ar multumi o penalizare a mamei?
Asa cum scris mai devreme si utilizatorul " proastasatului" : daca executarea s-ar pune in practica din ambele cazuri, vi s-ar parea anormal? Programul e optional pentru tata si OBLIGATORIU pentru copil????????
Are perfecta dreptate, ar trebui sa fiti luat cu executorii atunci cand nu respectati programul, daca vorbim de lege, atunci haideti sa respectam legea din ambele parti.
@ sal cosmintatic
Ai dreptate in proportie de 1%, restul e aplicarea legii pe care vad ca o ti in brate, si crede-ma ca ti-o spun din proprie experienta ca nu vei avea reusite pe aceste cai.
Te citez pe tine cand spun ca gestul e criminal atunci cand afirmi :Haideti sa privim mai putin sentimentali problema asta si sa fim rationali.
Aici este marea nostra problema ca nu suntem mai sentimentali, sa nu uitam ca un copil ( fetita sau baiat) 1.au nevoie de sentimente , NU de legea..... indiferent care este ea.
2. Prin sentinta privind programul minorului , minorul are dreptul si NU obligatia.
Eu personal, in calitate de tatic si care din pacate ma confrunt cu astfel de situatii, am ajuns la concluzia ca daca Denisa nu doreste sa vina la mine, decizia ii apartine si nu o voi obliga nici macar eu, dar pe departe sa ma gandesc la politie, protectie, executori sau oricare alte organe abilitate sau nu.
Tatici nu uitati : copiii au dreptul la viata, la libera exprimare, decizia le apartine !
Respect d-le avocat Lascoschi, Doamne fereste de executare, nu ma lasa inima sa fac asa ceva, abordarea cu executare mi se pare criminala, daca as face asa ceva toata viata nu m-as putea ierta pentru o astfel de fapta, i-as face MULT rau fetitei mele . Nici vorba.
O sa incerc sa mai stau de vorba cu fosta sotie si poate cu ajutorul ei , pe cale amiabila reusesc sa obtin ceva bun in favoarea Denisei.
La forta NU voi apela niciodata, nici ea nu ma va ierta toata viata.
Seara frumoasa si multumesc pentru sfaturi
Sarut mana pentru sfat " proastastului" si pentru incurajare.
Asa i-mi dicteaza inima, NU vreau sa-i fac rau fetitei mele si nici mamei.
Orice sfat e de folos.
Seara buna!
Multumesc de sfat d-na avocat. Ce intentionez eu pentru moment, este sa renunt temporar la presiuni care sunt convins ca-i va dauna fetitei mele. M-am mai consultat cu inca doi avocati care la fel m-au sfatuit, sa renunt temporar , nu-mi va fi usor , dar daca ma gandesc ca-i fac bine fetitei mele, O VOI FACE PENTRU EA .
Am constatat ca de fiecare data cand merg s-o iau, ma repezeste, nu mai vrea sa vorbeasca cu mine, i-mi spune doar sa plec de la ea. Asta se repeta de cateva luni, nu e placut dar daca ei ii este bine fara mine, sunt si eu impacat sufleteste ca nu o mai supar cu prezenta mea.
Poate peste cateva luni, ma voi hotara sa revin si cine stie , poate o sa am rezultate.
In nici un caz nu-i voi face rau mamei ei ( fostei sotii) plimband-o prin instante , ori cu executori pe la usa.
Am ajuns la concluzia ca iubindu-mi fetita, TREBUIE sa-mi respect si fosta sotie.
Ce spuneti, voi avea succes asa?
Respect, in special d-nei avocat gerberga
T.D.
Fetita mea are 6 anisori, de dragul ei nu apelez la caile legale, cred ca i-as face rau daca ar auzi pe mami ca are i-am facut probleme.
Un coleg de serviciu, ma sfatuieste mereu sa apelez la un executor, sincer nu am taria de a face asta, sunt constient de cat rau i-as face zanei mele.
Voi ce ma sfatuiti sa fac?
Respect,
T. D.
Buna seara tatici
Ma alatur si eu discutiei pentru ca si eu trec prin situatie similara, fetita mea nu mai vrea sa vina la mine . Am incercat toate variantele, la executor nu am ajuns pentru ca avocatul m-a invatat sa stau in banca mea ca nu fac bine, fac mai rau cu executarea silita.
Mi-a spus ca arunc banii pe niste hartii pe care le intocmeste executorul si nu rezolv nimic si agravez foarte tare relatia mea cu fetita.
Daca de buna voie nu vrea fetita sa vina la mine, cu forta nu o voi obtine, ma va indeparta si mai tare de ea. Actuala mea sotie a trecut prin momentele acestea si fostul ei sot nu a reusit sa faca nimic cu forta, a abandonat ideea fortarii minorului si dupa vreo 2 ani si ceva juniorul a inceput sa-si caute tatal. Ce variante ma sfatuiti sa adopt?
O seara placuta !