avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Activitate Addrian13

Activitate Addrian13

Buna seara,

Va deranjez cu o problema care il macina pe tatal meu. Dupa divortul de mama, a locuit intr-o casa batraneasca alaturi de o femeie, timp de 8 ani.
In acest timp a achizitionat 2 ha de teren si un automobil in valoare de 7k de euro + investitii in casa - reparatii, mobila, electrocasnice etc. Sa zicem in total 15k de euro.
Totul a fost cumparat cu banii lui, pe spinarea lui, pe baza unei intelegeri tacite in care doar mancarea si cheltuielile curente erau la comun. Singurele contributii ale acestei femei au fost de ordin casnic si niste ajutor la momentul recoltatului pamantului (pt care a fost remunerata de tata, conform tarifelor pietei).

Sper sa nu schimbe cu nimic lucrurile, dar dupa 5 ani, a avut loc o casatorie religioasa.

Acum cateva luni au facut un act de mana prin care ea si-a scris toate bunurile pe care le-a adus in casa in decursul acestor ani (electrocanice mici - gen sandqichmaker, farfurii si alte lucruri marunte), spunand ca nu are pretentii asupra casei, dar omitand bunurile amintite in al 2lea paragraf, care au fost achizitionate in timpul concubinajului. Ulterior, a spus ca vrea sa ia jumatate din acestea.

Sper ca este cineva binevoitor sa ma ajute, eventual si contra-cost. Am fost la 3 avocati si fiecare a spus altceva (unul ca nu sunt pretentii, unul ca are dreptul la 50%, unul ca are dreptul la un procent), iar de atunci a intrat o depresie.

Va multumesc anticipat!