Stiu ca voi pune o intrebare puerila, dar n-am mai trecut niciodata printr-o situatie asemanatoare si nu stiu cum ar trebui sa arate o astfel de chitanta? E pur si simplu o foaie A4 pe care voi scrie data, numele meu si restituire avans? Este nevoie de 3 martori si din partea mea?
Buna ziua! Am o nelamurire in ceea ce priveste rezolvarea problemei pe care o am. Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Am platit un avans pt un catel de rasa, insa crescatorul nu mi-a dat niciun act pt acesti bani. Intre timp, m-am razgandit si nu am mai vrut sa iau catelul, motiv pt care i-am cerut crescatorului avansul inapoi prin ordin de plata. La inceput a refuzat, dar cand am amintit de faptul ca nu mi-a dat factura si ca acest lucru nu este legal s-a razgandit si a zis ca imi va da banii doar in prezenta a 3 martori si facand o chitanta de mana. Intrebarea mea este urmatoarea: el poate folosi impotriva mea aceasta chitanta de mana?-in sensul ca mi i-ar putea cere vreodata ca restituire a imprumutului de la el? - Trebuie sa fac vreun proces-verbal in care sa mentionez ca i-am dat acest avans? Daca da, va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa contina procesul-verbal. Trebuie sa precizez ca pt a primi banii inapoi ar trebui sa merg in orasul din care este dumnealui. Sper sa ma puteti ajuta...Multumesc!