avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... chitanta de mana restituire suma platita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

chitanta de mana restituire suma platita

Buna ziua! Am o nelamurire in ceea ce priveste rezolvarea problemei pe care o am. Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Am platit un avans pt un catel de rasa, insa crescatorul nu mi-a dat niciun act pt acesti bani. Intre timp, m-am razgandit si nu am mai vrut sa iau catelul, motiv pt care i-am cerut crescatorului avansul inapoi prin ordin de plata. La inceput a refuzat, dar cand am amintit de faptul ca nu mi-a dat factura si ca acest lucru nu este legal s-a razgandit si a zis ca imi va da banii doar in prezenta a 3 martori si facand o chitanta de mana. Intrebarea mea este urmatoarea: el poate folosi impotriva mea aceasta chitanta de mana?-in sensul ca mi i-ar putea cere vreodata ca restituire a imprumutului de la el? - Trebuie sa fac vreun proces-verbal in care sa mentionez ca i-am dat acest avans? Daca da, va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa contina procesul-verbal. Trebuie sa precizez ca pt a primi banii inapoi ar trebui sa merg in orasul din care este dumnealui. Sper sa ma puteti ajuta...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenaw , utilizator 19:45, 20 Februarie 2013
Scrieti pe acea chitanta de mana ce reprezinta suma, restituire avans
Stiu ca voi pune o intrebare puerila, dar n-am mai trecut niciodata printr-o situatie asemanatoare si nu stiu cum ar trebui sa arate o astfel de chitanta? E pur si simplu o foaie A4 pe care voi scrie data, numele meu si restituire avans? Este nevoie de 3 martori si din partea mea?
Da, scrieti pe o coala in doua exemplare- proces verbal de predare primire.. cu cat mai multe date de identificare ale dvs si ale domnului semnati la am predat , am primit si vor semna cu datele lor si martorii.
Asta e important datele dvs, ale lui si ale martorilor si ce reprezinta suma pe care o primiti, puteti sa luati si dvs un martor sa nu va simtiti stingher :)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este valabila chitanta de mana facuta intre doua persoane fizice? mirelina123 mirelina123 Buna ziua! Pentru vanzarea cca.3 ha de pamant extravilan am intocmit chitanta de mana cu cate un martor fiecare pentru avansul peimit de la cumparator,chitanta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am facut un contract de imprumut (o sa las mai jos ... Hoffaramirtpm Hoffaramirtpm Buna ziua! Am facut un contract de imprumut (o sa las mai jos link cu formatul) si am imprumutat o suma de bani cash. Doresc sa returnez inapoi banii tot ... (vezi toată discuția)
Ce efecte juridice are chitanta de mana intre doua persoane fizice? mirelina123 mirelina123 Buna ziua! In luna Ianuarie 2017 am convenit in calitate de vanzator al unui teren agricol de cca.3 ha cu o persoana fizica printr-o chitanta de mana in ... (vezi toată discuția)