avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este valabila chitanta de mana facuta intre doua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este valabila chitanta de mana facuta intre doua persoane fizice?

Buna ziua! Pentru vanzarea cca.3 ha de pamant extravilan am intocmit chitanta de mana cu cate un martor fiecare pentru avansul peimit de la cumparator,chitanta in care am stabilit termenul pana la care cumparatorul va plati diferenta pana la achitarea intregii sume negociate iar in caz contrar va pierde avansul platit. Intre timp cumparatorul s-a razgandit si imi solicita restituirea avansului dat. Mai mentionez ca din momentul incare am primit avansul conform chitantei,am refuzat 3 clienti potentiali cumparatoru. Fiind pus in aceasta situatie ce pot sa fac? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:31, 31 Octombrie 2017
Inscrisul sub semnatura privata (chitanta de mana) nu are nici o valoare în instanță. Mai mult, daca s-a răzgândit nu poate cere ceva înapoi, a fost decizia respectivului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu chitanta de mana elisa27 elisa27 tatal meu a facut o promisiune de vanzare a 2500 mp intravilan . In urma acestei promisiuni a primit avans suma de 2000 de lei , suma la care a scris o ... (vezi toată discuția)
Act intocmit de mana mariusbt1 mariusbt1 daca achizitionez un apartament pentru care initial ofer un avans prin act intocmit de mana cu martori.daca dupa aceea nu se va respecta intelegerea acest act ... (vezi toată discuția)
Ce efecte juridice are chitanta de mana intre doua persoane fizice? mirelina123 mirelina123 Buna ziua! In luna Ianuarie 2017 am convenit in calitate de vanzator al unui teren agricol de cca.3 ha cu o persoana fizica printr-o chitanta de mana in ... (vezi toată discuția)