avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren cu chitanta de mana

tatal meu a facut o promisiune de vanzare a 2500 mp intravilan . In urma acestei promisiuni a primit avans suma de 2000 de lei , suma la care a scris o chitanta de mana cu un martor prezent. Acum, dupa decesul tatalui , persoana respectiva imi spune ca mai are sa imi mai dea inca 3000 lei ( suma f mica pentru 2500mp) sau sa ii returnez cei 2000 lei. As vrea sa stiu daca o chitanta de mana are vreo valoare si daca trebuie sa respect intelegerea verbala facuta cu tata si sa primesc doar 3000 de lei?
Cel mai recent răspuns: elisa27 , utilizator 23:55, 5 Septembrie 2014
Fiind numai o intelegere verbala puteti sa negociati alt pret pentru teren.
Chitanta respectiva specifica ca cei 2000 reprezinta avansul din totalul de 5000? Sau doar ca a primit 2.000 ca avans?

Daca considerati pretul prea mic si potentialul cumparator e de acord, restituiti cei 2000 lei si gata, rezolvati situatia.

In mod normal chitanta de mana care atesta vanzarea unui teren nu are valablitatea unui antecontract, care - in acest caz - ar fi trebuit sa fie unul autentic.
Daca este o promisiune de vanzare trebuie sa o respectati.
Daca nu vindeti trebuie sa restituiti banii dar sa mergeti la avocat cand incheiati actul.
Altfel puteti avea surprize neplacute in functie de act.
deci ii pot restitui avansul de 2000 de lei inscris pe chitanta de mana, dar ce act pot incheia ca si dovada a platii mele ?
Obligatoriubsa aveti act.
In caz contrar va mai poate cere banii inca o data.

Alte discuții în legătură

Nedumerire costelus3 costelus3 In urma cu 2 luni am semnat un antecontract in vederea cumpararii unui teren , valoarea reala a terenului fiind de 7500 de euro , iar in antecontract fiind ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fanicaghiculescu fanicaghiculescu Buna ziua, Tatal meu a vandut un teren si pentru a fi sigur ca persoana nu se razgandesta a cerut un avans de1000 lei,a intocmit o chitanta de mana in care a ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare teren extravilan, am făcut la notar o promisiune de vânzare cumpărare ... emilia_florentina2006 emilia_florentina2006 Bună seara, am făcut la notar o promisiune de vânzare cumpărare teren extravilan, dar cumpărătorul nu îndeplinește condițiile prevazute de legea ... (vezi toată discuția)