In urma cu 2 luni am semnat un antecontract in vederea cumpararii unui teren , valoarea reala a terenului fiind de 7500 de euro , iar in antecontract fiind trecuta valoarea de 5000. Ca avans i-am dat suma de 3000 de euro numai ca 500 euro au fost trecuti in antecontract , iar diferenta de 2500 de euro i-am trecut pe o chitanta de mana . In antecontract era stipulat ca perfectarea actelor sa fie facuta in maxim 2 luni.Ieri a expirat acea perioada si persoana de la care trebuie sa achizitionez terenu tot zice ca nu-s gata actele si alte motive. In acest act este specificat ca daca in 2 luni nu se perfecteaza actele din vina dumnealui imi da ca si despagubire o suma de 2000 de euro + 500 euro ( suma pe care am trecut-o in antecontract). Pe chitanta de mana scrie ca : " Sume de 2500 de euro face parte din avansul de pret platit cu titlu nerambursabil in caz de razgandire in privinta cumpararii si achitarii integrale a pretului de catre cumparator , conform antecontractului incheiat de noi partile" si putin mai jos mai este specificat ceva: " Prezenta chitanta nu modifica prevederile antecontractului notarial , ci face doar dovada avansului nerambursabil" . Acum intrebarea mea este urmatoarea daca in actul facut la notar este specificat ca in caz de razgandire a vanzatorului primesc suma de 2500 euro , suma de 2500 euro pe care am trecut-o pe chitanta de mana o mai pot recupera? sau este pierduta? Multumesc.
~ final discuție ~