Ce conditie nu indeplineste ? pentru ca , daca nu sunt preemptori interesati , si nici asa-numitii “ cumparatori potentiali “ ( cum ii numeste Legea ) , primiti de la Primarie un aviz ca e permisa vanzarea la liber , adica oricui dispus sa va dea pretul din oferta de vanzare .
Numai “ cumparatorii potentiali “ - asa ii numeste Legea - si sunt un fel de ... semi-preemptori , care vin daca preemptorii , in ordinea si rangul prevazute de Lege , nu-si manifesta dorinta de a cumpara . Dupa cele 45 zile lucratoare , in care preemptorii pot depune accept de oferta , acestia ( cumparatorii potentiali ) au la dispozitie alte 30 de zile calendaristice pentru a accepta oferta . Daca nu exista nici un fel de acceptare de oferta in acest interval , Primaria elibereaza un aviz de vanzare la liber a terenului , adica oricui . Daca clientul dvs. nu indeplineste conditiile , NU depune acceptare de oferta , si , cu acest aviz , puteti vinde cui doriti . Va spun in cunostinta de cauza , am vandut un teren extravilan in data de 18.01.2024 , demersurile le-am inceput la sfarsitul lui septembrie 2023 , urmare a unui antecontract incheiat la notar . Am mai avut nevoie la notar si de o adeverinta ( tot Primaria a eliberat-o ) ca terenul nu este situat pe un sit arheologic . Legea nu impiedica cu totul vanzarea terenurilor extravilane , doar o face extrem de mancatoare-de-timp . Dar , ca pe orice alt bun , proprietarul il poate vinde . Intrebati la Primarie , sau la un notar , va vor confirma cele de mai sus .
~ final discuție ~