avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate adineda

Activitate adineda

Discuție Amanare proces
Exista o cerere model pentru amanarea unei actiuni de interdictie?
Reclamanta are termen in 8 aprile, de 6 luni nu gaseste un tutore. La ultima infatisare procurorul a cerut rechemarea asociatiei de locatari care nu s-a prezentat pana acum, pentru ca nu doreste sa se implice. Reclamanta are o promisiune de acceptare tutela abia din septembrie, poate ea amana pana atunci procesul?
Revin cu intrebari, la proces am spus ca locuiesc in Serbia, procurorul a intervenit si a propus cred, interventia Autoritatii Tutelare, mi s-a dat alt termen de judecata, solutie: revenire cu adresa la asociatia de locatari. , (19002/303/2012). Cei din bloc nu vor sa se implice, administratorul mi-a aratat citatiile si mi-a spus ca nu se va prezenta.
Ma ajuta sa cer eu o declaratie scrisa de la administratia de locatari?
Dar tot nu am pe cine sa propun tutore. Toate persoanele pe care le-am gasit vor in schimb declaratie de renuntare la mostenire, iar rudele, ( doua verisoare), care au parasit-o si-o refuza, nici n-au vrut sa auda, nu le pot obliga cumva?
Am cerut in instanta un curator special. Doamna judecator mi-a spus ca parata se poate prezenta singura pana nu-i da interdictia, si asta dupa ce a asistat la tot circul facut in sala de parata, in plina criza, dupa ce gardianul a scos-o afara, si m-a certat ca am adus-o in instanta, (desi in citatie se cerea prezentarea tuturor partilor.)
Autoritatea tutelara a fost citata de fiecare data, dar nu s-a prezentat. E o practica? Am fost si la ei, si mi-au spus sa cer un certificat de grefa pentru procesul paratei cu blocul. Cat despre tutore si curator mi-au spus ca reclamanta, e obligata sa le gaseasca, ca daca rudele nu fac nimic, cum sa ne asteptam ca statul sa faca?
La DGSAP6 am depus cererea de acceptare intr-un centru rezidential, ei au doar centru pentru batrani, m-au trimis la DGSAP a municipiului Buc., unde au centru, dar n-au personal specializat decat pentru altzheimer. Mi-au mai spus ca doar tutorele sau reprezentantul legal o pot interna, daca nu are, toti reprezentantii DGSAP mi-au spus ca abia cand va ajunge in strada se pot implica, desi ancheta lor sociala a vazut situatia, parata e piele si os. Toti imi spun ca este obligatia mea morala, of, oare ce mai pot face legal ca s-o ajut? ( Ma simt ca-n "Moartea domnului Lazarescu", tutore nu pot fi, si asta-mi cer toti).
Va multumesc, ce bine ar fi sa gandeasca si autoritatile ca dumneavoastra! O sa explic instantei..., care n-a stiut ce dosar judeca la nici o infatisare :(, si care are grija mai mult de forma decat de fond, o sa le cer sa ia si ei leg. cu DGSAP-ul pt. o solutie ce n-o gasesc!
Va multumesc frumos pentru raspuns. Of, inseamna ca va fi datoare si cu cheltuielile de judecata ale blocului!? Ea nefiind inca interzisa. Ca dumneavoastra am gandit si eu, de aceea nu inteleg de ce instanta amana solutia, dosarul 19002/303/2012 e la jud. sect.6 Ce as putea face sa urgentez? Pe hartie handicapatii au drepturi ca-n vest, in practica autoritatile aici nu fac nimic! La DGASPC am fost de nenumarate ori pt. a le cere sfatul, ultima data pentru ancheta sociala. Ei incearca sa se spele pe maini, mi-au spus s-o iau sub tutela ca sa nu ajunga in strada ca atatia altii, ca daca las pe altcineva de la primarie, o vor pacali. Le-am spus ca nu locuiesc in Bucuresti dar pe ei ii intereseaza doar raportul o data pe an, nu si viitoarele noastre probleme. Nu mi-au spus nimic despre Centrul rezidential pentru handicapati. Le voi solicita in scris, din gura am degeaba...Daca ar exista, aceasta solutie ar fi cea mai buna pentru ea, o sa le spun in 4 martie si in instanta, va multumesc din suflet pentru ajutor!
Cine-mi poate explica de ce instanta specifica in dosar persoanele A si D ca si curatori? Ele au primit citatie dar nu s-au prezentat la proces pt. ca nu vor sa aibe de a face cu cazul. Eu am dat aceste nume si adrese instantei ca sa arat dezinteresul total. Te poate numi curator fara sa stii, fara sa vrei?
Persoana cu handicap are 51 ani, o pensie de 300lei si un ajutor social de 250lei. Locuieste in Bucuresti, singura in apartamentul cu 3 camere al mamei ei, care a decedat acum 2 ani. E mostenitoare unica, cu testament, dar nu are discernamant. Eu sunt o verisoara, dintre multe altele care nu vor sa auda, si nu stiu cum sa rezolv situatia, caci locuiesc in Serbia. Am deschis acum 6 luni actiunea de interdictie, dar procesul dureaza pentru ca nu se ofera nimeni ca tutore. Chiar nu se poate pune interdictia daca nu se ofera nimeni ca tutore? Autoritatea tutelara a fost intrebata, pana la urma instanta ma roaga tot pe mine. Apoi, blocul a dat-o de curand in judecata pentru datorii de 2000lei la intretinere. Ea, si sa aibe discernamant nu ar avea cu ce plati...Daca accept tutela si o imprumut cu bani, ii pot vinde apartamentul si s-o mut la o garsoniera? Asa ar avea bani de intretinere, din diferenta ce-i ramane. Problema este ca-i aproape pericol social, blocul a chemat si politia, salvarea, si televiziunea. Tratamentul il ia doar internata. Pentru un camin privat nu are bani. Doar daca-i vand casa, dar 50.000E cat i-ar ajunge? Ce ma sfatuiti sa fac?