buna ziua. ma intereseaza daca un bun(imobil+teren) aflate pe numele unui minor cu varsta de 7 ani, ( teren cumparat pe numele minorului si casa construita dupa ce am obtinut autorizatia) se poate instraina. mai exact este fiica noastra si datorita unor probleme financiare dorim vanzarea acestora. pe langa aceasta dorim si plecarea intr-o tara straina cu intreaga familie.
ne intereseaza daca se poate face vanzarea si in ce conditii?
mama fiind tutorele in actele facute pana acum la primarie, notariat, etc. aceasta poate efectua vanzarea?
in 2009 nu era asa ceva scris in ctr de leasing, acum am inteles ca este precizat aceste aspecte, legat de orice modificare in cadrul societatii, dar in 2009 nu era scris asa ceva, doar scria ca nu putem instraina bunul fara acordul lor, dar asta este altceva, intrucat nu am instrainat bunul, acesta ramanand in continuare pe aceeasi firma.
pai masina a fost luata pe societate, nu era si normal sa predau si bunurile societatii celeilalte persoane.
nu s-a schimbat altceva la firma, au ramas aceleasi date de identificare, acelasi sediu, practic s-a schimbat doar administratorul si asociatul unic, doar atat.
mai mult ei trebuia face opozitie cand a stat 30 zile publicat la oficiul registrului comertului, nu?
masina a fost pe firma si a ramas tot pe firma.
practic eu nu am semnat ptr transferul posesiei, intrucat masina a ramas tot in posesia societatii, nu?
in certificatul de inmatriculare al masinii aparea la utilizator persoana juridica nu persoana fizica.,
am inteles de la avocatul meu ca persoana juridica nu poate fi acuzata de abuz de incredere.
multumim ptr raspuns.
buna ziua.
as dori sa intreb daca exista abuz de incredere ptr persoane juridice.
am facut in numele societatii un ctr de leasing, dupa aceasta am cesionat intreg pasivul si activul firmei, printre care mai multe masini,o locuinta, utilaje etc.
printre acestea numaranduse si masina luata in sistem leasing.
precizez ca acest lucru s-a intamplat in anul 2009,
acum in anul 2012 firma de leasing face plangere penala pe motiv ca nu s-au mai platit ratele la leasing si doreste recuperarea masinii.
in anul 2009 am predat atat activul cat si pasivul societatii, atat prin notariat cat si prin registrul comertului facanduse absolut toate actele legale, inclusiv procese verbale de predare a tuturor bunurilor mobile si imobile.
dupa 3 ani firma de leasing i-mi face mie plangere penala ptr abuz de incredere, dar eu nu mai am nici o calitate in aceasta firma din 2009.
poam inteles ca persoanele juridice nu pot fi acuzate de abuz de incredere?
va rugam sa ne lamuriti cu acest aspect si sa ne spuneti daca ne poate trimite in judecata intrucat s-a inceput urmarirea penala a mea, si ni s-a prezentat si actele de urmarire penala.
buna ziua,
avem un dosar penal in care va relatam urmatoarele:
in 2006 am contractat un credit la o banca in valoare de 15.000lei pe persoana fizica.
eliberarea adeverintei s-a facut in data de 16.08.2006 pe ultimele 3 luni anterioare, adica pe luna mai, iunie si iulie 2006.
in data de 15 mai 2006 am nascut, iar ctr de munca a fost suspendat in data de 26.iunie 2006 ptr cresterea copilului.
intrucat am incercat de nenumarate ori ptr contractarea acestui credit, la mai multe banci, dar nu ne-a fost aprobat, din diferite motive, precizam ca acest lucru l-am inceput din decembrie 2005, nu m-am sesizat la faptul ca intradevar eram in concediu la eliberarea adeverintei de salariat.
dar dupa inceperea urmaririi penale, am fost invinuita de inselaciune art. 215 aliniat 1,2,3. si fals si uz de fals .
in rezolutia data de procuror am fost scoasa de sub urmarire si de netrimitere in judecata ptr fals si uz de fals, deoarece s-au prescris.
totusi tremitandu-ma in judecata doar ptr inselaciune.
mai precizez faptul ca, asa scrie si in rezolutia data de procuror si in cea de la politist(propunerea) CA S-AU SESIZAT DIN OFICIU.
deci nu a existat o plangere ptr aceasta fapta, iar firma de recuperari se constituie doar parte civila in dosar, ei nu au facut nici o plangere.
in acest caz din ce am inteles nu se poate sa fie inselaciune atata timp cat nu a fost nici o plangere in acest sens, sesizindu-se doar din oficiu.
actuinea se pune in miscare doar la plangerea prealabila a uneia dintre parti, nu
mai mult a fost si un termen de judecata, iar in incheierea de sedinta se cere de catre instanta clarificarea actelor premergatoare.
( ceva de genul asta)
va rugam sa ne lamuriti daca se poate cu aceasta problema.