avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea bunului unui minor. Conditii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea bunului unui minor. Conditii

buna ziua. ma intereseaza daca un bun(imobil+teren) aflate pe numele unui minor cu varsta de 7 ani, ( teren cumparat pe numele minorului si casa construita dupa ce am obtinut autorizatia) se poate instraina. mai exact este fiica noastra si datorita unor probleme financiare dorim vanzarea acestora. pe langa aceasta dorim si plecarea intr-o tara straina cu intreaga familie.
ne intereseaza daca se poate face vanzarea si in ce conditii?
mama fiind tutorele in actele facute pana acum la primarie, notariat, etc. aceasta poate efectua vanzarea?
Cel mai recent răspuns: waselea , utilizator 13:58, 12 Martie 2013
Poate efectuta vanzarea cu incuviintarea Autoritatii Tutelare si urmarind interesele minorului. Banii obtinuti din vanzare se vor Pune intr un cont pe numele minorei , neputand umbla la acesti bani Decat cu acceptul Autoritatii Tutelare.
dar daca se va cumpara altceva tot pe numele minorei, sa zicem o alta locuinta, se poate?
in binenteles in alta tara.
multumim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi tutore/curator piticut86 piticut86 Apelez la dvs pentru a ma lamuri intr-o privinta.In 97 bunica mea a murit,lasand mostenire nepotilor o casa si un apartament.Fratele meu a mostenit o ... (vezi toată discuția)
Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)