Apelez la dvs pentru a ma lamuri intr-o privinta.In 97 bunica mea a murit,lasand mostenire nepotilor o casa si un apartament.Fratele meu a mostenit o casa,actele de vanzare-cumparare erau facute inainte de a muri bunica mea si tatal nostru era trecut curator in c-v pentru fratele meu. Stiam ca tutorele/curatorul nu are drept de a vinde din bunurile minorului ,dar totusi tatal meu a vandut casa.Din punct de vedere legal avea dreptul de a vinde casa?Eu stiu ca are dreptul de a administra bunurile .Astept raspunsurile dvs.Va multumesc anticipat!
Tutorele sau curatorul poate sa vanda bunuri ale minorului numai cu incuviintarea instantei de tutela si numai inj interesul minorului. Banii depunandu se intr un cont anume deschis pe numele minorului , retragerea de bani nefacandu se decat in cazuri speciale tinand cont de interesul acestuia.
La asta ma gandeam si eu,a vandut fara incredintarea instantei .Tot zicea ca vai o sa ieie un apartament in schimb dar a cheltuit banii in scopuri personale.Apartamentul meu a scapat sa fie vandut pentru ca odata majora nu am vrut sa semnez sa il vinda si sa faca ce vrea cu banii.Imi pare rau ca bunica mea l-a numit curator pe el si a distrus ce a construit ea.Acum dupa atatia ani mai are rost sa facem ceva?Sa il dam in judecata?Nu cred ca are rost.Va multumesc anticipat!
Bunurile detinute de catre minor nu pot fi instrainate de catre tutorele sau, decat cu incuviintarea instantei de tutela, si in situatia in care instrainarea nu lezeaza interesele acestuia.