avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incheierea tutelei adultului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incheierea tutelei adultului

Speta: bunica aflata sub tutela nepotului moare; inainte de deces, nepotul vinde, cu incuviintarea Autoritatii Tutelare, un imobil, proprietatea comuna a bunicii decedate si a sotului supravietuitor, capabil; ce trebuie sa faca nepotul pentru a obtine descarcarea de gestiune, odata cu incetarea de fapt a tutelei prin decesul tutelatei?;este de ajuns o dare de seama in care sa mentioneze ca a depus banii intr-un cont anume, anexand copia dupa contractul de vanzare cumparare, respectiv, un extras de cont? Sau este obligat sa procedeze mai departe cu succesiunea, in numele mamei sale, si ea bolnava psihic, aflata tot sub tutela acestuia? Cele doua tutele sunt legate una de alta?

P.S. Ce inseamna, mai exact, urmatoarele:

Art. 161. Predarea bunurilor. Bunurile care au fost in administrarea tutorelui vor fi predate, dupa caz, fostului minor, mostenitorilor acestuia sau noului tutore de catre tutore, mostenitorii acestuia sau reprezentantul lor legal ori, in lipsa, de curatorul special numit potrivit dispozitiilor art. 160 alin. (2).
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
duhastesgut, utilizator

Alte discuții în legătură

Sfaturi privind instituirea tutelei adabia adabia In urma unui accident de masina doi copii au ramas fara parinti. Bunicii materni si paterni se cearta pe bunurile acumulate de parintii copilului. In prezent ... (vezi toată discuția)
Tutela sau alta actiune Imparatul Imparatul Sora mea care este minora, de cand au murit parintii nostri, locuieste cu mine. Adica de vreo 3 ani de zile. Eu am grija de ea, eu o cresc, o educ, etc. Ca sa ... (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)