avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa copilului minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa copilului minor

pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa?
daca parinti au datorie de exemplu la o banca,banca are dreptu sa faca executare pe locuinta copilului daca creditu a fost facut pentru nevoi personale fara ipoteca.VA MULTUMESC si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Florin2214 , utilizator 11:39, 31 Octombrie 2020
prin ajutorul autoritatii tutelare se numeste un tutore care accepta si administreaza bunul dobindit de minor. obligatiile financiare ale parintilor le incumba acestora, creditorii nu se pot indrepta impotriva bunurilor aflate in patrimoniul copilului minor pentru recuperarea creantelor.
In temeiul carei legi spuneti ca ar trebui autoritatea tutelara sa numeasca un tutore care sa accepte si sa administreze bunul? Donatia se va accepta de catre reprezentantii legali, care in speta sunt parintii. La vanzare-cumparare minorul va fi reprezentat tot de parinti, dar va fi nevoie si de incuviintarea autoritatii tutelare. Conform art.105 din Codul familiei parintii au dreptul si indatorirea de a administra bunurile copilului lor minor si de a-l reprezenta in actele civile pana la data cand el implineste varsta de 14 ani. In cazul in care se face vanzare-cumparare trebuie sa specificati ca pretul se plateste din banii copilului minor (primiti de exemplu prin donatie de la x)
Puteti vinde unui copil minor.
La notar va trebui sa vina un curator pentru minor.
@maria_79 imi cer scuze ca am gresit! dar, sa analizam putin o speta, cea de fata...parintii primesc donatia si, la un moment dat, cu rea credinta, instraineaza bunul donat minorului sau administrarea lor conduce la instrainarea acestuia. sa spunem ca, parintiicontracteaza un credit, ipotecheaza bunul primit de minor prin donatie, ca nu e bunul lor, de..., nu achita ratele scadente si banca executa bunul.
in acest caz cine-l apara pe minor de actele juridice facute in contra sa de parinti?
daca aveti un raspuns m-as bucura sa-l cunosc si eu.
Daca asa cum ati spus matusa doneaza copilului imobilul, acesta nu raspunde pentru datoriile parintilor.

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)
Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Instrainare teren rodyc rodyc detin un hectar de teren arabil ,intrebarea mea e daca il pot vinde ,sau il pot dona unuia dintre copii ,accestia fiind minori ,pentru a putea fi luat in ... (vezi toată discuția)