avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare in favoarea unui minor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare in favoarea unui minor?

Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:03, 24 Iunie 2010
Prin contract de vanzare sau donatie catre minora, prin reprezentant legal (dv.)
Este necesara si autorizare din partea autoritatii tutelare.
Daca se exclud alti mostenitori rezervatari( alti frati) vedeti ca este atacabil cu sanse destul de mari in instanta, dat fiind ca se pooate proba ca minora nu avea de unde sa plateasca pretul
Mama va fi trecuta in cuprinsul actului ca si procurator de fonduri. Intrebati la notariat....
Daca mai aveti frati sau surori actul este atacabil, oricare ar fi el.

Ideea e buna sa faca mama dvs. actul in favoarea minorei cu dvs. ca procurator de fonduri, in acest caz sa faceti contract de vanzare-cumparare. Pt minora solicitati autoritatii tutelare numirea unui curator care sa semneze ( puteti fi dvs.).
Data fiind contrarietatea de interese intre parinti si minor sunt necesare numirea unui curator si incuviintarea autoritatii tutelare.

Alte discuții în legătură

Curatela speciala pentru minor dulcyca_eu dulcyca_eu in ce conditii se acorda un curator unui minor care primeste prin contract de vanzare cumparare un imobil? ma interseaza si in cat timp se acorda hotararea ... (vezi toată discuția)
Minorul poate dobandi imobil ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, as vrea sa intreb in ce masura se poate transfera proprietatea unui imobil pe numele unui minor. Se poate face un contract de vanzare-cumparare sau ... (vezi toată discuția)
Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)