avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Minorul poate dobandi imobil ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Minorul poate dobandi imobil ?

Buna ziua, as vrea sa intreb in ce masura se poate transfera proprietatea unui imobil pe numele unui minor. Se poate face un contract de vanzare-cumparare sau sunt alte acte translative de proprietate care se pot incheia ? Chiar daca eventual minorul nu poate dispune de imobil pana la majorat ...

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: calin_andrei , utilizator 09:52, 12 Februarie 2014
se poate face si act de vanzare cmparare cu procuratori de fonduri prin donatie sau puteti sa donati imobilul. De ce vreti sa faceti acest lucru? Va trebui si curator care sa reprezinte minorul in act numit prin dispozitie de catre Autoritatea tutelara, de caest demers se va ocupa notarul care va autentifica actul.
Contract de donatie sau contract de vanzare cumparare (caz in care va trebuie procurator de fonduri si reprezentant tutelar pentru minor).
Multumesc amandurora! Deci in cazul unui contract de donatie nu mai este nevoie de tutore/curator ? Taxele notariale in cazul unei donatii sunt aceleasi ca la o vanzare-cumparare?

Iar in ipoteza de vanzare-cumparare, curatorul trebuie numit chiar daca parintii minorului sunt in viata ?

Multumesc !
~ Conținut șters la cerere ~
La contractul e vanzare cumparare vanzatorii trebuie sa plateasca impozit,si se vor taxa doua acte intr unulsingur vanzarea si donatia de bani, caciminorul nu are bani.La donatie depinde cine doneaza, donatia intre rude pana la grad 3 este scutita de impozit. In orice caz , minorul trebuie reprezentat in act fie de parinti daca nu exista contrarietate de interese fie de altcineva insa prin Dispozitie a Autoritatii tutelare.

Alte discuții în legătură

Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)
Achizitie locuinta noua pe numele copilului minor seti seti In cazul in care parintele nu poate achizitiona o locuinta noua cu tva de 5%, intrucat a mai beneficiat de aceasta masura, se poate cumpara pe numele ... (vezi toată discuția)