avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela speciala pentru minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela speciala pentru minor

in ce conditii se acorda un curator unui minor care primeste prin contract de vanzare cumparare un imobil? ma interseaza si in cat timp se acorda hotararea judecatoreasca
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 15:55, 24 Aprilie 2013
În condiţiile în care, existînd o contrarietate de interese între părinţi şi copilul lor minor aceştia nu şi-ar putea reprezenta/asista copilul la încheierea actului.

În acest caz, instanţa de tutelă, odată cu încuviinţarea încheierii contractului prin care minorul urmează să cumpere un imobil, va numi şi un curator pentru reprezentarea/asistarea minorului (reprezentare, dacă nu a împlinit 14 ani, asistare dacă a împlinit această vîrstă).

Teremenul? La cît de încărcate sunt instanţele, Dumnezeu cu mila.
va multumesc pt raspuns. am uitat sa precizez k acest minor va primi prin vanzare -cumparare un imobil de la bunicii dinspre mama. ambii parinti sunt in viata.poate mama copilului sa ii fie curator sau e conflict de interese ? bunicii vor sa ii vanda neaparat nepotului.poate sa ii fie curator cealalta bunica, dinspre tata?
Nu există contrarietate de interese în acest caz. Nu e nevoie de curator.
Trebuie doar cereți încuviințarea autorității tutlare și autorizarea instanței de tutelă, fiind vorba de un act de dispoziție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ceaunica ceaunica Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament pe numele fiului meu care este minor (in speta are 17 ani). Cum procedez? (vezi toată discuția)