avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa copilului minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa copilului minor

pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa?
daca parinti au datorie de exemplu la o banca,banca are dreptu sa faca executare pe locuinta copilului daca creditu a fost facut pentru nevoi personale fara ipoteca.VA MULTUMESC si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Florin2214 , utilizator 11:39, 31 Octombrie 2020
catalin ciobanu a scris:

@maria_79 imi cer scuze ca am gresit! dar, sa analizam putin o speta, cea de fata...parintii primesc donatia si, la un moment dat, cu rea credinta, instraineaza bunul donat minorului sau administrarea lor conduce la instrainarea acestuia. sa spunem ca, parintiicontracteaza un credit, ipotecheaza bunul primit de minor prin donatie, ca nu e bunul lor, de..., nu achita ratele scadente si banca executa bunul.
in acest caz cine-l apara pe minor de actele juridice facute in contra sa de parinti?
daca aveti un raspuns m-as bucura sa-l cunosc si eu.


Parintii nu o sa poate vinde sau ipoteca imobilul copilului decat cu autorizarea autoritatii tutelare. Iar in caz de contrarietate de interese, se va cere numirea unui curator care va vinde sau ipoteca in numele minorului, daca va considera ca este in interesul copilului. Dar in acest caz, nu este nevoie nici de incuviintarea autoritatii tutelare deoarece donatia nu este cu sarcini, si nici numirea unui curator deoarece nu vad nici o contrarietate de interese.
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
Maria_79, utilizator
...in nici un caz parintii nu pot vine minorului pt ca se aplica regulile de la tutela care spun ca e interzis sa se incheie tranzactii intre tutore si minor...regulile de la tutela se aplica si relatiilor dintre parinte si copil...
Mai cititi o data. Este vorba de o matusa care vinde/doneaza minorului.
Parintii au imprumut la banca si se intreaba daca copilul raspunde cu bunul imobil pentru datoriile lor.
...daca e asa atunci copilul intr-adevar nu raspunde cu patrimoniul propriu pt datoriile parintilor insa daca se apeleaza la varianta vanzarii-cumpararii si avand in vedere ca minorul nu are resurse proprii parintii vor aparea ca procuratori de fonduri(donatori ai sumelor de bani)...pe aceasta donatie de sume pot aparea probleme pentru ca eu, avand datorii certe lichide si exigibile nu pot face in principiu cadouri(donatii)...
Bună as dori sa întreb dacă socrii sau despărțit iar socrul a rămas în grija noastră și are un copil care nu-l caută deloc se poate face ceva pentru a rămâne casa pe numele meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)
Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Instrainare teren rodyc rodyc detin un hectar de teren arabil ,intrebarea mea e daca il pot vinde ,sau il pot dona unuia dintre copii ,accestia fiind minori ,pentru a putea fi luat in ... (vezi toată discuția)