avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Cislariu_Gica

Activitate Cislariu_Gica

Buna ziua.
Conform OUG 53/2017, actele ad de modificare CIM trebuie intocmite inainte de data de la care produce efecte. Cum ramane insa cu termenul de transmitere a modificarilor in Revisal? Ramane in continuare valabil termenul de 20 zile lucratoare sau vor trebui transmise anterior datei de la care produce efecte?
Va multumesc!
Buna ziua.
La 5 zile de la depunerea demisiei a unui angajat, angajatorul a decis sa renunte la preavizul de demisie.
Cum poate face concret acest lucru? Trebuie sa notifice angajatul despre decizia sa, sau e suficient sa scrie pe demisie ca renunta partial la preaviz si ca data de desfacere a contractului e alta?
Sau exista alte metode si obligatii de a face dovada renuntarii la preaviz?
Va multumesc!
Buna ziua.
Un angajat strain a decedat in Romania in timp ce se afla in delegatie. Daca decesul a avut loc in afara orelor de program fara sa aibe vreo legatura cu sarcinile de serviciu, exista sanse sa fie totusi incadrat ca si accident de munca doar pt ca se afla in delegatie? In acest caz ce obligatii are compania la care se afla in delegatie si ce obligatii are angajatorul fata de familei si autoritati?
Va multumesc!
Buna ziua.
O persoana poate fi platita pe perioada internship-ului in baza conventiei semnate dintre angajator si universitate? Sau in cazul de fata, pt a putea exista o plata in acest sens este necesara incheierea unui contract individual de munca?
Va multumesc
Buna ziua
Un angajat aflat in concediu crestere copil, poate beneficia in aceasta perioada de ajutor de deces din partea angajatorului? Mentionez faptul ca persoana decedata este unul dintre parintii angajatului si la momentul decesului nu era asigurat/somer/pensionar.
Va multumesc!
Buna ziua.
Un PFA infiintat in Romania isi poate desfasura activitatea din UK iar serviciile prestate sa fie pentru o firma din Roamania?
Taxele obligatorii catre cine se platesc? Romania sau UK?
Exista detalii de care ar trebui tinut cont? Reguli diferite de un pfa normal din Romania?
Va multumesc
Buna ziua
Indemnizatia de concediu medical poate sa faca parte din baza de calcul pentru un concediu medical acordat in urmatoarele 6 luni? Daca da, este luata in calcul intreaga suma sau doar cea suportata de catre angajator in limita celor 5 zile?
Va multumesc.
Răspuns la discuția angajare strain in afara tarii
Buna ziua
In cazul in care activitatea nu se va desfasura intr-un loc fix in Filipine, care va fi statusul angajatului respectiv?
Se considera ca se afla in delegatie, tinand cont de faptul ca firma nu are declarat niciun punct de lucru acolo?
Buna ziua
O persoana aflata in concediu crestere copil poate infiinta un SRL si sa figureze ca administrator in cadrul firmei respective?
In acest caz indemnizatia de concediu crestere copil va fi afectata in vreun fel?
Va multumesc!
Răspuns la discuția examen psihologic-masina firmei
" Personal care in cadrul activitatii profesionale conduce masina institutiei"....
Sa zicem ca angajatul isi desfasoara activitatea la birou, insa este trimis intr-o delegatie cu masina firmei. In situatia de fata e nevoie de testare psihologica sau se considera ca nu e cazul din moment ce activitatea lui profesionala este de birou?