Buna ziua
Indemnizatia de concediu medical poate sa faca parte din baza de calcul pentru un concediu medical acordat in urmatoarele 6 luni? Daca da, este luata in calcul intreaga suma sau doar cea suportata de catre angajator in limita celor 5 zile?
Va multumesc.
Se ia in calcul venitul brut lunar integral (inclusiv indemnizatiile de concediu medical) care reprezinta baza de calcul al contributiei pentru concedii si indemnizatii.
Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:
ART. 69
(1) În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor art. 68, se constituie baza de calcul a indemnizaţiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare prevăzute la art. 12 alin. (2) şi (4), veniturile care se iau în considerare sunt:
a) indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv indemnizaţia pentru creşterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, potrivit Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; b) indemnizaţiile de asigurări sociale de care au beneficiat asiguraţii, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
c) salariul de bază minim brut pe ţară, din perioadele respective, pentru situaţiile prevăzute la art. 12 alin. (4) lit. b) şi c).
Plata concediu medical
muc
am fost in concediu pentru crestere copil de la 1 septembrie 2008 pana la 1 septembrie 2011. am lucrat luna septembrie 2011, iar in luna octombrie 2011 am fost ... (vezi toată discuția)