Am o angajata care s-a reintors din cic in ianuarie iar acum in martie are medical.
Care v-a fi baza de calcul al concediului medical?
Trebuie sa-i cer adeverinta de la primarie cu veniturile obtinute in cic la care adaug feb + ian partial.
multumesc.
- este corect ceea ce a-ti scris pt. calculul concediului medical
- pt. confirmare cititi urm. articole din OUG 158/2005
ART. 68
Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează, conform legii, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
#M4
ART. 69
(1) În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor art. 68, se constituie baza de calcul a indemnizaţiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare prevăzute la art. 12 alin. (2) şi (4), veniturile care se iau în considerare sunt:
a) indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv indemnizaţia pentru creşterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, potrivit Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
b) indemnizaţiile de asigurări sociale de care au beneficiat asiguraţii, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
c) salariul de bază minim brut pe ţară, din perioadele respective, pentru situaţiile prevăzute la art. 12 alin. (4) lit. b) şi c).
ce trebuie sa faca salariata care revine din CIC si imediat, a doua zi vrea sa-si ia concediu medical? ii trebuie act aditional de revenire si apoi, de a doua zi conc medical?
Face cerere de revenire din CCC .. in baza acestei cereri se va emite de catre angajator decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a acivitatii .. dupa care in urmatoarea zi poate sa intre in concediu medical.
Plata concediu medical
muc
am fost in concediu pentru crestere copil de la 1 septembrie 2008 pana la 1 septembrie 2011. am lucrat luna septembrie 2011, iar in luna octombrie 2011 am fost ... (vezi toată discuția)