avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata concediu medical

am fost in concediu pentru crestere copil de la 1 septembrie 2008 pana la 1 septembrie 2011. am lucrat luna septembrie 2011, iar in luna octombrie 2011 am fost 5 zile in CM, pentru copil bolnav, cu 85% indemnizatie (cod 09). Ce luni sunt luate in calcul pentru plata concediului medical in luna octombrie 2011 ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:47, 11 Noiembrie 2011
Ordinul MS/CNAS nr. 60/32/2006 cu modificari
ART. 68
Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează, conform legii, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
#M4
ART. 69
(1) În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor art. 68, se constituie baza de calcul a indemnizaţiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare prevăzute la art. 12 alin. (2) şi (4), veniturile care se iau în considerare sunt:
a) indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv indemnizaţia pentru creşterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, potrivit Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

[ link extern ]

da...:)
acum am vazut scuze :))
colega are dreptate... ;)
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
@muc,

Baza de calcul va fi data prin insumarea salariului brut realizat in luna septembrie si a cuantumului indemnizatiei pt. crestere copil din lunile august,iulie,iunie , mai, aprilie 2011.
Pt. indemnizatiile de crestere copil solicitati sa vi se elibereze o adeverinta de la Agentia de Prestatii Sociale,pe care o prezentati angajatorului pt. a putea sa-si constituie baza de calcul necesara calcularii indemnizatiei de cm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C medical dupa cic ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Am o angajata care s-a reintors din cic in ianuarie iar acum in martie are medical. Care v-a fi baza de calcul al concediului medical? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu medical stromelectro stromelectro Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical a unei persoane revenita din CIC , o constituie valoare neta lunara a indemnizatie lunare primite in ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale cod 14 simona201268 simona201268 Am urmatoarea situatie:O persoana a revenit din concediu ingrijire copil cu data de 03.01.2012, iar din data de 04.01.2012 a intrat in concediu medical cod 14, ... (vezi toată discuția)