avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate alex345

Activitate alex345

Răspuns la discuția Calatorie RATBV fara bilet
Multumesc de feedback .Da , am inaintat plangere penala impotriva politistului si a celor doi controlori . Astept rezlvarea lucrarii . Multumesc inca o data
Buna ziua

As dori daca se poate sa-mi analizati putin situatia in care am fost pus .
Am urcat in autobuz neavand bilet de calatorie deoarece in statia respectiva nu exista casa de bilete . Am trecut prin etapele corespunzatoare exercitarii obligatiunilor de serviciu ale celor doi controlori RATBV pana in momentul in care evenimentul a ajuns sa fie denaturat de catre abuzul in servicu si de privarea de libertate. Cei doi controlori m-au retinut pana in momentul in care am ajuns la capatul liniei de autobuz. Acolo nu astepta nici un echipaj de politie dupa spusele celor doi . Soferul autobuzului a pornit autobuzul la cererea controlorilor cu destinatia sectia de politie cea mai apropiata . M-am dat jos impreuna cu cei doi controlori si am vrut sa plec , moment in care acestia m-au imobilizat . in urmatoarele minute a aparut un domn politist de la sectia respectiva moment in care controlorii mi-au dat drumul .i-am cerut domnului politist permisiunea de a pleca daca nu sunt retinut pentru un oarecare motiv si am scos telefonul mobil dorind sa inregistrez evenimentul , moment in care unul dintre controlori m-a bruscat si mi-a aruncat telefonul pe trotuar .Am inceput sa strig dupa ajutor , moment in care politistul fara sa se fi legitimat m-a imobilizat si impreuna cu cei doi controlori si m-au tarat in sectie fara perimisiunea mea . Am asteptat un echipaj sa soseasca la sectie deoarece politistul care lucra acolo a spus ca el nu ma poate legitima , dar a putut sa ma imobilizeze cu ajutorul celor doi oameni si sa ma bage in sectie . Cand a sosit echipajul m-am legitimat de buna voie ,deoarece si-au prezentat legitimatiile . Mi-au intocmit proces verbal si mi-au dat si o amenda pentru injurii si amenitari aduse la adresa celor doi controlori .Am mana dreapta in gips si cred ca de aia s-au simtit amenintati .
1)As dori sa stiu daca amenda are eligibilitate , caci am contestat-o la mentiuni pe loc . Si cum mi-au putut da amenda in baza unor vorbe oferite de controlori , cand politistii respectivi n-au fost martorii " injuriilor sau amenitarilor" .
2) Au dreptul contolorii sa ma retina si sa foloseasca forta impotriva mea ?
3) Am dreptul sa refuz legitimarea daca politistul nu s-a legitimat ?
4) Am vreo sansa sa imi pot face dreptate in cazul acesta?
Va multumesc frumos .