avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Calatorie RATBV fara bilet
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Calatorie RATBV fara bilet

Buna ziua

As dori daca se poate sa-mi analizati putin situatia in care am fost pus .
Am urcat in autobuz neavand bilet de calatorie deoarece in statia respectiva nu exista casa de bilete . Am trecut prin etapele corespunzatoare exercitarii obligatiunilor de serviciu ale celor doi controlori RATBV pana in momentul in care evenimentul a ajuns sa fie denaturat de catre abuzul in servicu si de privarea de libertate. Cei doi controlori m-au retinut pana in momentul in care am ajuns la capatul liniei de autobuz. Acolo nu astepta nici un echipaj de politie dupa spusele celor doi . Soferul autobuzului a pornit autobuzul la cererea controlorilor cu destinatia sectia de politie cea mai apropiata . M-am dat jos impreuna cu cei doi controlori si am vrut sa plec , moment in care acestia m-au imobilizat . in urmatoarele minute a aparut un domn politist de la sectia respectiva moment in care controlorii mi-au dat drumul .i-am cerut domnului politist permisiunea de a pleca daca nu sunt retinut pentru un oarecare motiv si am scos telefonul mobil dorind sa inregistrez evenimentul , moment in care unul dintre controlori m-a bruscat si mi-a aruncat telefonul pe trotuar .Am inceput sa strig dupa ajutor , moment in care politistul fara sa se fi legitimat m-a imobilizat si impreuna cu cei doi controlori si m-au tarat in sectie fara perimisiunea mea . Am asteptat un echipaj sa soseasca la sectie deoarece politistul care lucra acolo a spus ca el nu ma poate legitima , dar a putut sa ma imobilizeze cu ajutorul celor doi oameni si sa ma bage in sectie . Cand a sosit echipajul m-am legitimat de buna voie ,deoarece si-au prezentat legitimatiile . Mi-au intocmit proces verbal si mi-au dat si o amenda pentru injurii si amenitari aduse la adresa celor doi controlori .Am mana dreapta in gips si cred ca de aia s-au simtit amenintati .
1)As dori sa stiu daca amenda are eligibilitate , caci am contestat-o la mentiuni pe loc . Si cum mi-au putut da amenda in baza unor vorbe oferite de controlori , cand politistii respectivi n-au fost martorii " injuriilor sau amenitarilor" .
2) Au dreptul contolorii sa ma retina si sa foloseasca forta impotriva mea ?
3) Am dreptul sa refuz legitimarea daca politistul nu s-a legitimat ?
4) Am vreo sansa sa imi pot face dreptate in cazul acesta?
Va multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 20:46, 11 Martie 2013
Fiind suspectat de savarsirea unei contraventii, nu puteati fi retinut de catre cei doi controlori. Acestia au savarsit o infractiune in momentul in care v-au imobilizat si retinut pana la sectia de politie. Doar in situatia savarsirii unei infractiuni ati fi putut fi imobilizat pana la sosirea organelor de politie. Ar fi fost bine sa existe si un martor care sa va sustina povestea. Banuiesc ca urmeaza o plangere penala impotriva acestor infractori. Multa bafta!
Multumesc de feedback .Da , am inaintat plangere penala impotriva politistului si a celor doi controlori . Astept rezlvarea lucrarii . Multumesc inca o data
Sper sa postati si aici rezultatul plangerii penale. Astept cu nerabdare rezolvarea problemei dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala Buna ziua, Vreau sa stiu si eu ce pot face in urmatorul caz pe care il prezint: Am urcat in autobuz fara bilet, am fost prinsa de controlori eu trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a retine persoane unpetru unpetru Nu ma pricep deloc, de aceea va rog sa scuzati termenii folositi necorespunzator pe alocuri. Caut articolul din lege care spune clar ce autoritati/organe au ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb MmariaM MmariaM Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)