avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala

Buna ziua,

Vreau sa stiu si eu ce pot face in urmatorul caz pe care il prezint:
Am urcat in autobuz fara bilet, am fost prinsa de controlori eu trebuia sa cobor la urmatoarea statie iar ei nu m-au lasat, l-am zis in nenumarate randuri ca trebuie sa cobor sa ma lase sa cobor si le dau si date si tot, nu au vrut ba mai mult m-au inconjurat in autobuz 3 domi si o doamna.
Au inceput sa ma faca drogata si mucoasa si in toate felurile si va dati seamna ca am inceput sa ma cert cu ei si am refuzat sa ma mai identific in fata lor.
Dupa ce au ajuns la capat de linie m-au inchis in autobuz in asteptarea jandarmilor in acest timp unul dintre ei a inceput sa tipe la mine si a ridicat mana sa dea in mine dupa care cand au venit jandarmii a plecat.
Cand au venit jandarmii mi-au cerut sa ma identific eu intre timp il sunasem pe prietenul meu care mi-a zis sa nu le zic nimic pana nu ajunge el, si l-am rugat pe un jandarm sa-mi zica si mie ce drepturi am si sa ma lase 2 minute si dupaia ii zic toate datele.
Cand a auzit a chemat direct echipajul si au venit cu o duba si m-au dus la sectie pe drum inspre sectie m-am identificat dar totusi am primit amenda.
Tin sa precizez ca jandarmii care au venit primii nu mi-au aratat nici o legitimatie... nimic.
Eu acum vreau sa depun contestatie si vreau sa fac ceva si in legatura cu acei controlori.
Am fost la dispecerat si am cerut sa-mi zica numele controlorilor dar au zis ca ei nu stiu nimic.
A doua zi am sunat la RATBV si am cerut numele controlorilor dar nu am primit decat 2 nume desi ei erau 4.
Ce as putea sa fac?
Eu sunt dispusa sa-mi asum vina cu biletul dar mai departe tratamentul la care am fost supusa mi se pare umilitor si nedrept .
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:35, 4 Februarie 2011
Faptul ca ati fost fara bilet,treceti pe planul secund.
In mod corect dvs.trebuie sa fiti amendata pentru lipsa biletului,iar controlorii trebuie sa fie sanctionatoi pentru comportment inadecvat.
Cred ca problema dvs este ca nu aveti probe pentru a demonstra comportamentul contolorilor.
Daca aveti astfel de probe care atesta acest comportament,formulati plangere penala impotriva acestora pentru purtarea abuziva ,conform art.250 c.pen.
In alta ordine de idei,asteptati-va sa va soseasca la domiciliu si procesul verbal de contraventie al Jandarmeririe ,in afara de cel al controlorilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie ratbv fara bilet alex345 alex345 Buna ziua As dori daca se poate sa-mi analizati putin situatia in care am fost pus . Am urcat in autobuz neavand bilet de calatorie deoarece in statia ... (vezi toată discuția)
Salutare! acum câteva zile am fost prins in autobuz fără bilet. cand ... Alex19999 Alex19999 Salutare! Acum câteva zile am fost prins in autobuz fără bilet.Cand controlorii mi-au zis sa ma legitimez le-am spus ca nu am buletinul la mine(chiar nu il ... (vezi toată discuția)
Controlori ratp j_condo j_condo Am si eu o mica dilema. Sunt din Ploiesti si am mers intr-o seara fara bilet (tinand cont ca statia din care am plecat avea inchis magazinul de bilete), iar ... (vezi toată discuția)