avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate nataliabeatrice1983

Activitate nataliabeatrice1983

eu m-am informat de aici din italia,(la consulatul roman,)in legatura cu reinnoirea c.i.mi s-a spus ca oricum daca eu vreau sa o reinnoiesc(ca o pierd sau ca e deteriorata) valabilitatea c.i noi oricum o sa fie ca cealalta veche,adica o sa expire in feb 2014,avand in vedere ca nu ma incadrez in cele 6 luni inainte de expirare.
daca reusesc sa am c.i cu valabilitate de 10 ani e adevarat ca pasaportul ar putea sa fie optional de reinnoit?adica daca eu nu vreau sa il mai fac din nou o sa am probleme la granita romaniei sau a italiei??
va multumesc!!!!!!!
ATI FOST FOARTE EXPLICIT.VA MULTUMESC.VA MAI DERANJEZ DOAR CU O INTREBARE:CELE 2 DOCUMENTE REINNOITE CAT TIMP SUNT VALABILE?10 ANI?
va multumesc pt raspunsuri!eram ingrijorata pt ca eu stiam ca, cartea de identitate nu se poate reinnoi inainte de 1 an de la expirare.
deci pana la urma e complicata situatia!
precizez ca in iunie cand o sa vin in tara o sa stau doar 2 saptamani.pot sa le reinnoiesc pe amandoua in acest timp?
buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot sa vin in tara peste un an cand imi expira cartea de identitate din motive familiare.,dar o sa vin in tara in iunie anul acesta .pot sa imi reinnoiesc cartea de identitate,avand in vedere ca inca nu e expirata?ce ma sfatuiti?sau e mai bine sa imi reinnoiesc pasaportul?

va multumesc