avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport expirat si carte de identitate valabila pana ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport expirat si carte de identitate valabila pana in februarie 2014

buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot sa vin in tara peste un an cand imi expira cartea de identitate din motive familiare.,dar o sa vin in tara in iunie anul acesta .pot sa imi reinnoiesc cartea de identitate,avand in vedere ca inca nu e expirata?ce ma sfatuiti?sau e mai bine sa imi reinnoiesc pasaportul?


va multumesc
Puteţi reînnoi ambele documente de identitate, mai ales ca paşaportul dvs este expirat din 2010.
precizez ca in iunie cand o sa vin in tara o sa stau doar 2 saptamani.pot sa le reinnoiesc pe amandoua in acest timp?
Cu siguranţă perioada va conferă posibilitatea schimbării ambelor documente.
E prea scurt timpul, 2 saptamani.
Puteti sa va faceti cartea de identitate iar dupa ce intrati in posesia ei depuneti actele pentru pasaport; puteti specifica pe cererea pentru pasaport ca doriti sa il ridicati de la consulatul cel mai apropiat de dvs.din Italia.
Sau puteti face cuiva din tara o procura notariala ca sa il ridice de la Serviciul Pasapoarte si sa vi-l trimita in Italia.

Completare
Cartea de identitate se schimba cu maxim 180 de zile inainte de expirare. Puteti depune actele pentru o noua CI doar daca ati... pierde-o pe asta.
Pasaportul simplu electronic nu il puteti obtine mai repede de 14 zile; ati putea depune actele pentru pasaport imediat cum veniti (cu cartea aceasta de identitate) iar dupa aceea, in caz ca nu o mai gasiti, sa depuneti si actele pentru o noua CI.
CI se elibereaza mai repede, in cateva zile de regula.
Doar in aceasta varianta, in care depuneti intai actele pentru pasaport si dupa aceea pentru CI, ati putea sa va incadrati in cele 2 saptamani.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
Ares-3, moderator
va multumesc pt raspunsuri!eram ingrijorata pt ca eu stiam ca, cartea de identitate nu se poate reinnoi inainte de 1 an de la expirare.
deci pana la urma e complicata situatia!
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Putem calatori? pasc72 pasc72 Buna ziua! Am o fata de 15 ani si mama ei este in Italia din Martie 2018. Noi facusem o procura notariala prin care ea imi permitea sa plec cu fata in Anglia, ... (vezi toată discuția)