buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot sa vin in tara peste un an cand imi expira cartea de identitate din motive familiare.,dar o sa vin in tara in iunie anul acesta .pot sa imi reinnoiesc cartea de identitate,avand in vedere ca inca nu e expirata?ce ma sfatuiti?sau e mai bine sa imi reinnoiesc pasaportul?
E prea scurt timpul, 2 saptamani.
Puteti sa va faceti cartea de identitate iar dupa ce intrati in posesia ei depuneti actele pentru pasaport; puteti specifica pe cererea pentru pasaport ca doriti sa il ridicati de la consulatul cel mai apropiat de dvs.din Italia.
Sau puteti face cuiva din tara o procura notariala ca sa il ridice de la Serviciul Pasapoarte si sa vi-l trimita in Italia.
Completare
Cartea de identitate se schimba cu maxim 180 de zile inainte de expirare. Puteti depune actele pentru o noua CI doar daca ati... pierde-o pe asta.
Pasaportul simplu electronic nu il puteti obtine mai repede de 14 zile; ati putea depune actele pentru pasaport imediat cum veniti (cu cartea aceasta de identitate) iar dupa aceea, in caz ca nu o mai gasiti, sa depuneti si actele pentru o noua CI.
CI se elibereaza mai repede, in cateva zile de regula.
Doar in aceasta varianta, in care depuneti intai actele pentru pasaport si dupa aceea pentru CI, ati putea sa va incadrati in cele 2 saptamani.
va multumesc pt raspunsuri!eram ingrijorata pt ca eu stiam ca, cartea de identitate nu se poate reinnoi inainte de 1 an de la expirare.
deci pana la urma e complicata situatia!
Putem calatori?
pasc72
Buna ziua! Am o fata de 15 ani si mama ei este in Italia din Martie 2018. Noi facusem o procura notariala prin care ea imi permitea sa plec cu fata in Anglia, ... (vezi toată discuția)