Cand am depus dosarul de indemnizatie crestere copil mi s-a spus ca trebuie sa ma intorc la serviciu pe 20 dec. si ca sotul meu ar trebui sa intre in concediu crestere copil pentru 1 luna conform legii noi.(am nascut pe 25 ian 2013).
Vreau sa ma intorc inainte de a implini copilul 1 an cu sa beneficiez de stimulentul de 500 ron. Cu cat timp ar trebui sa ma intorc mai devreme la serviciu?
Marea parte a banilor sunt depusi inainte de casatorie. Daca banii pe care ii depun acum sunt din salariul meu sau indemnizatie crestere copil au dreptul la ei?
Am un cont deschis inainte de casatorie. Eu sunt titularul de cont, iar mama imputernicita. Sotul meu are 2 copii din alta casatorie. Impreuna avem un copil. In caz de deces al sotului meu copii din casatoria anterioara au dreptul la banii din cont?
Am nascut pe 25 ianuarie 2013. Am avut concediu medical pana pe 9 martie. Incepand cu 10 martie mi s-a suspendat CIM pe o perioada de 1an. Am fost la primarie pe 18 martie si am depus dosarul pt indemnizatia de crestere copil. De la primarie mi s-a spus ca trebuie sa ma intorc la serv pe 20 dec 2013 si inainte de a incepe serv cu 2 luni sa ma duc sa fac dosar pt sotul meu sa ia indemnizatia pt 1 luna.
Din calculele mele reiese ca iau indemnizatie 10 luni+ 1 luna sotul.
Am inteles ca eu iau indemnizatie 11 luni si ca 1 luna o poate lua sotul. Cand inca avea serv nu am stiut de aceasta posibilitate si inteleg ca acum e prea tarziu.
Am citit pe site despre Concediul paternal. Copilul e nascut pe 25 ianuarie, iar sotul meu incepand cu data de 1 martie a fost dat afara de la serv. Mai poate beneficia de indemnizatie pentru luna despre care se vorbeste in lege?
Pot lua somaj daca in luna iulie 2011 am fost dat afara si am luat somaj in perioada august 2011-iunie 2012, iar apoi am intrerupt somajul pentru ca m-am angajat?
Care este diferenta dintre venit net realizat si venit realizat?
Daca optez pentru 1 an iau 3400 ron, pentru ca asta este limita.
Daca as opta pt 2 ani cat as lua?
Daca ma intorc la serv inainte de 1 an o sa primesc timp de inca un an 500 ron. Daca sunt data afara de la serv si intru in somaj mai iau si cei 500 ron?