Astazi mi-a fost refuzata cererea de inmatriculare auto deoarece nu am adus adeverinta de la ANAF ca taxa a fost platita de primul proprietar si nerestituita.
Detaliile situatiei mele: Am cumparat o masina de la o persoana juridica. Masina a schimbat 3 proprietari, din 2008 pana acum, eu fiind al patrulea. Ultima inmatriculare este in feb.2012.
Conform Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, articolul 4 invocat de cei de la politie:
(1) In cazul in care se solicita prima transcriere a dreptului de proprietate in Romania pentru un autovehicul inmatriculat dupa 1 ianuarie 2007 si pana la intrarea in vigoare a legii, iar proprietarului platitor al taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule nu i s-a restituit cuantumul acesteia sau valoarea reziduala prevazuta la art. 7 alin. (1) din lege, organul fiscal competent elibereaza un document care evidentiaza aceasta situatie.
Reise ca doar cei care solicita prima transcriere a dreptului de proprietate in Romania.Seful de tura de la politie sustine ca se refera la prima transcriere de la data la care intra in vigoare legea.
Eu consider ca este o aplicare incorecta a normelor de aplicare, dar nu am pregatire juridica.
Cine are dreptate si ce pot sa fac mai departe?