avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto: dovada de la ANAF privind taxa de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto: dovada de la ANAF privind taxa de poluare la al patrulea proprietar?

Buna ziua,

Astazi mi-a fost refuzata cererea de inmatriculare auto deoarece nu am adus adeverinta de la ANAF ca taxa a fost platita de primul proprietar si nerestituita.
Detaliile situatiei mele: Am cumparat o masina de la o persoana juridica. Masina a schimbat 3 proprietari, din 2008 pana acum, eu fiind al patrulea. Ultima inmatriculare este in feb.2012.

Conform Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, articolul 4 invocat de cei de la politie:
(1) In cazul in care se solicita prima transcriere a dreptului de proprietate in Romania pentru un autovehicul inmatriculat dupa 1 ianuarie 2007 si pana la intrarea in vigoare a legii, iar proprietarului platitor al taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule nu i s-a restituit cuantumul acesteia sau valoarea reziduala prevazuta la art. 7 alin. (1) din lege, organul fiscal competent elibereaza un document care evidentiaza aceasta situatie.

Reise ca doar cei care solicita prima transcriere a dreptului de proprietate in Romania.Seful de tura de la politie sustine ca se refera la prima transcriere de la data la care intra in vigoare legea.
Eu consider ca este o aplicare incorecta a normelor de aplicare, dar nu am pregatire juridica.
Cine are dreptate si ce pot sa fac mai departe?
Cel mai recent răspuns: powerlook , utilizator 13:34, 2 Iunie 2014
Este evident ca legea se refera la prima transcriere dupa intrarea legii in vigoare.

Totusi daca masina dvs are taxa platita si nerecuperata nu veti avea nicio problema in a obtine acea hartie de la anaf cu raspuns favorabil. Probleme vor fi insa daca nu are taxa platita sau taxa a fost recuperata de cel care a platit-o (primul prop a platit-o).
Daca ne spuneti date despre masina dvs va pot informa daca masina a avut taxa platita sau nu.
Ar trebui sa precizati data de fabricatie a masinii, daca a fost cumparata de noua din Romania sau data la care a fost adusa in romania.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
cosmintt26, utilizator
buna ziua. am vazut mai sus ca puteti sa ma ajutati sa aflu daca masina pe care doresc sa o cumpar are taxa platita sau nu. nu stiu daca sa deschid o discutie noua. de aceea scriu aici - nr identificare: WDC1648221A231843, DATA PRIMEI INMATRICULARI: 07.08.2007, cumparata din germania de catre o firma de leasing din romania la data 19.07.2007. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto dupa scoaterea din parcul auto national nik2003 nik2003 Locuiesc in Germania, statul German m-a obligat sa inmatriculez masinania (pe catre o aveam inmatriculata in Romania, cu taxa platita si nerecuperata) pe ... (vezi toată discuția)