Locuiesc in Germania, statul German m-a obligat sa inmatriculez masinania (pe catre o aveam inmatriculata in Romania, cu taxa platita si nerecuperata) pe Germania. Imi pot recupera taxa inapoi care a fost platita in 2008 de primul proprietar (eu sunt al doilea) si nerecuperata, conform HG nr. 88/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu. Este valabila HG nr. 88/2013.
Va multumesc.
Art. 7. (1) În cazul în care pentru un autovehicul s‐a plătit taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență şi pentru care nu s‐a dispus de către instanțe restituirea acestora, autovehiculul este ulterior scos din parcul auto național şi i se restituie ultimului proprietar valoarea reziduală a timbrului.
(2) Valoarea reziduală a timbrului reprezintă suma care ar fi plătită pentru respectivul autovehicul dacă acesta ar fi înmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto național, calculată în baza legislației după care s‐a stabilit cuantumul taxei datorate la momentul înmatriculării, în lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul înmatriculării sau transcrierii dreptul de proprietate asupra unui autovehicul rulat, folosindu‐se vârsta vehiculului de la momentul scoaterii din parcul auto național.
(3) Restituirea valorii reziduale a timbrului se efectuează la cererea ultimului proprietar, în baza următoarelor documente:
a) documentul care atestă că solicitantul a fost ultimul proprietar al autovehiculului scos din parcul auto național;
b) dovada radierii din circulație a autovehiculului.
(4) Cererea de restituire se depune la organul fiscal competent.
(5) În situația în care valoarea reziduală a timbrului, calculată conform prezentului articol, este mai mare decât suma achitată la momentul înmatriculării sau transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat, în România, se restituie valoarea reziduală a timbrului în limita sumei achitate.