avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate anamgh

Activitate anamgh

Răspuns la discuția Intabulare respinsa teren
terenul a ajuns la soacra mea prin succesiune de la mama ei, iar mama soacrei l-a primit prin testament de la tatal ei. Procesul de uzucapiune mai este de actualitate in acest caz?
Soacra mea detine un teren mostenit de la mama ei (care la randul ei l-a mostenit de la tatal ei s.a.m.d.). Rol a avut si bunicul ei si mama ei (avem chitante dupa plata impozitului). Am calculat noi ca primul proprietar ar fi fost prin anul 1940. Avem testament, proces verbal de taxa succesorala, certificat de mostenitor...dar nu avem contract de vanzare cumparare si de aceea ne-au respins inscrierea in cartea funciara. Intrebarea ar fi: ce e de facut acum? Socrii mei platesc in continuare impozitul dar nu pot face cadastrul si intabularea sa intre in normalitate.
Răspuns la discuția Iesire din diviziune
Am citit sentintele si in principiu s-a respins cererea de indiviziune (cumva fortarea vanzarii apartamentului) pe motiv ca fiecare proprietar are cate o camera deci apartamentul nu este in indiviziune. Exista o plangere penala in care am mentionat ca nu se poate intra in apartament. Celalalt proprietar a blocat accesul. Procesul penal inca nu a inceput (exista doar o planegere la parchet). Primi amenintari noaptea si in continuare platim intretinere pe o camera la care nu avem acces. Va rog daca puteti da niste sfaturi, vad ca plangerea penala nu se misca deloc (e anevoioasa procedura se pare).
Cererea de indiviziune a fost respinsa pt ca nu ne aflam in indiviziune deoarece fiecare are 1 camere in ap 2cam si dependinte comune.
Situatia este urmatoarea. Noi suntem proprietari pe jumatate de apartament. Cealalta persoana proprietar pe cealalata jumatate. Ni s-a blocat abuziv accesul in apartament. S-a intentat proces cu obiectul cauzei: partaj judiciar - ieşire din indiviziune. Procesul l-am pierdut. Exista si un proces penal pentru obstructionarea accesului. In tot acest timp suntem amentintati la telefon. In acest moment cautam alternative ca sa nu mai platim in continuare degeaba intretinerea.
Ne-am mai gandit sa donam primariei jumatatea noastra pentru ca amenintarile celuilalt proprietar incep sa dea roade si in plus nu mai putem intra in apartament. Se poate face o donatie? Nici nu mai stim ce sa facem...suntem cam dezamagiti de sistem
Acest lucru l-am incercat in instanta. Procesul l-am pierdut. Celalalt proprietar locuieste acolo.
Ma scuz....este iesire din indiviziune.
Buna seara,

Avem o problema mai delicata. Detinem un apartament impreuna cu o alta persoana. Practic noi avem o camera iar cealalta persoana cea dea doua camera (holul+baia + bucataria sunt la comun).
De aproximativ un an de zile ni s-a interzis accesul in apartament, nu se poate inchiria (celalalt proprietar are grija sa sperie toti chiriasii). Am intentat proces de iesire din diviziune dar am pierdut procesul. In tot acest timp noi platim intretinerea dar nu putem sa utilizam spatiul. Totodata primim telefoane de amenintare noaptea de la celalalt proprietar.
Cum putem proceda in aceasta situatie?