avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din diviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din diviziune

Buna seara,

Avem o problema mai delicata. Detinem un apartament impreuna cu o alta persoana. Practic noi avem o camera iar cealalta persoana cea dea doua camera (holul+baia + bucataria sunt la comun).
De aproximativ un an de zile ni s-a interzis accesul in apartament, nu se poate inchiria (celalalt proprietar are grija sa sperie toti chiriasii). Am intentat proces de iesire din diviziune dar am pierdut procesul. In tot acest timp noi platim intretinerea dar nu putem sa utilizam spatiul. Totodata primim telefoane de amenintare noaptea de la celalalt proprietar.
Cum putem proceda in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: anamgh , utilizator 10:43, 28 Februarie 2013
Ma scuz....este iesire din indiviziune.
solicitati in instanta vinzare bunului si impartirea pretului fiinf incomod in ce priveste iesirea din indiviziune
Acest lucru l-am incercat in instanta. Procesul l-am pierdut. Celalalt proprietar locuieste acolo.
Stati putin,ati vrut sa iesit din indiviziune si ati pierdut procesul?E imposibil,nu aveti ce pierde intr-un astfel de proces,legea prevede ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.Sigur sunteti coproprietar?Aveti posibilitatea sa faceti plangere penala pentru tulburare de posesie si amenintare.
nu cred ca ati advut un dosar de iesire indiviziune si ati pierdut pe fond poate pe vreo exceptie ...

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil,doi proprietari Stef_74 Stef_74 Buna ziua,cum se poate vinde un imobil cu doi frati proprietari daca unul din ei nu se m-ai stie nimic,el plecand din tara in urma cu 10 ani nevrand sa tina ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului în indiviziune de a alege chiriașul fără acordul celuilalt proprietar cristina202020 cristina202020 Poate un prorietar sa inchirieze un apartament ,daca ii apartine doar jumatate de apartament fara consintamantul celuilat proprietar ,care are cota egala din ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)