avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil,doi proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil,doi proprietari

Buna ziua,cum se poate vinde un imobil cu doi frati proprietari daca unul din ei nu se m-ai stie nimic,el plecand din tara in urma cu 10 ani nevrand sa tina legatura cu familia.
Cel mai recent răspuns: Stef_74 , utilizator 21:29, 24 Octombrie 2014
Nu se poate vinde, normal ca nu. Daca unul dintre proprietari nu este, cum sa vindeti fara el?
Trebuie deschis proces pentru iesirea din indiviziune.
Dupa aceea veti putea vinde.
Va cautati un avocat care sa se ocupe de toate demersurile deschiderii procesului si apoi se va deschide procesul.
este un apartament,eu ies din diviziune,dar cum sa pot vinde jumatate din el,si cu cealalta jumatate ce se intampla?
Stef_74 a scris:

este un apartament,eu ies din diviziune,dar cum sa pot vinde jumatate din el,si cu cealalta jumatate ce se intampla?

Stimat forumist,

Care cealaltă jumătate? Tocmai acest lucru îl reprezintă ieșirea din indiviziune - ,,transformarea,, celor doi proprietari într-unul singur, ca să mă exprim nu tocmai juridic.

Nu vor mai exista doi proprietari după ieșirea din indiviziune. Va exista unul, iar celălalt fost coproprietar va fi despăgubit printr-o sultă ce îi va fi datorată.

Cu stimă.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor ! bunica mea impreuna cu fratele au mostenit ... acn acn Buna ziua tuturor ! Bunica mea impreuna cu fratele au mostenit de la parinti un teren extravilan de 1,5 ha. Dupa decesul bunicii am facut succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)
Mostenire roxana g23 roxana g23 Buna ziua as dori sa ma lamureasca cineva cu urmatoarea problema.Eu si fratii mei am obtinut un imobil si terenul aferent cladirii ca mostenire prin hotarare ... (vezi toată discuția)