Buna ziua as dori sa ma lamureasca cineva cu urmatoarea problema.Eu si fratii mei am obtinut un imobil si terenul aferent cladirii ca mostenire prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,fratii mei nu vor sa ma despagubeasca pentru partea mea din casa si din terenul din curte si nici nu vor sa vindem unei alte persoane.Ce ar fi de facut?Multumesc
Iesirea din indviziune poate avea urmatoarele solutii:
fie vindeti prin buna invoiala toti si va luati fiecare partea din pret corespunzatoare cotelor detinute din imobil
fie unul din coproprietari ramane cu imobilul despagubindu -i pe ceilalti conform cotelor detinute din imobil (se da sulta)
fie imobilul se scoate la lictatie si din pret fiecare coproprietar isi va lua partea conform cotelor mostenite.
Multumesc pentru raspuns,primele doua solutii ies din start din discutie,ca de doi ani de zile duc munca de lamurire cu ei si am epuizat toate argumentele.Pe mine ma intereseaza daca pentru a scote la licitatie bunurile dureaza o perioada indelungata de timp pentru ca o instanta de judecata sa dea o astfel de hotarare,pentru ca mai sus am specificat ca eu locuiesc la 800 km distanta!?