avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna ziua as dori sa ma lamureasca cineva cu urmatoarea problema.Eu si fratii mei am obtinut un imobil si terenul aferent cladirii ca mostenire prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,fratii mei nu vor sa ma despagubeasca pentru partea mea din casa si din terenul din curte si nici nu vor sa vindem unei alte persoane.Ce ar fi de facut?Multumesc

Cel mai recent răspuns: roxana g23 , utilizator 11:06, 1 Octombrie 2015
Mergeti in instanta si cereti iesirea din indiviziune. Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.
Problema e ca eu stau la aproape 800 km de locul unde este casa si terenul,cam care ar fi costul acestei actiuni si durata de solutionare?
Si daca ies din indiviziune imi pot vinde partea mea din imobil si teren fara acordul fratilor mei?
Iesirea din indviziune poate avea urmatoarele solutii:
fie vindeti prin buna invoiala toti si va luati fiecare partea din pret corespunzatoare cotelor detinute din imobil
fie unul din coproprietari ramane cu imobilul despagubindu -i pe ceilalti conform cotelor detinute din imobil (se da sulta)
fie imobilul se scoate la lictatie si din pret fiecare coproprietar isi va lua partea conform cotelor mostenite.
Multumesc pentru raspuns,primele doua solutii ies din start din discutie,ca de doi ani de zile duc munca de lamurire cu ei si am epuizat toate argumentele.Pe mine ma intereseaza daca pentru a scote la licitatie bunurile dureaza o perioada indelungata de timp pentru ca o instanta de judecata sa dea o astfel de hotarare,pentru ca mai sus am specificat ca eu locuiesc la 800 km distanta!?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu coproprietari OvidiuDetesan OvidiuDetesan Buna ziua, sunt coproprietar a unui teren detinand cota de 6/8, ceilalti 2 fiind fratele si sora mea, fiecare cu 1/8 cota parte, intrebarea mea este, daca eu ... (vezi toată discuția)
Neintelegere intre frati iceparu iceparu In urma decesului parintilor am mostenit o casa la tara si teren intravilan.Declarativ amandoi vrem sa vindem dar unul pretinde un pret exagerat ce face ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)